Arctic-analytiker anbefaler teknologiaksjer

Henriette Trondsen ser flere attraktivt prisede aksjer, og anbefaler kjøp av Nordic Semiconductor, Kahoot! og Schibsted.

MER FUTT I BØRSRAKETTEN: Nordic Semiconductor-aksjen har fløyet himmelhøye 70 prosent på Oslo Børs siden februar. Henriette Trondsen i Arctic Securities tror det er mer opptur for aksjen. Foto: Leif H. Kvande

– Jeg synes teknologiaksjer fortsatt er et attraktivt sted med sterke vekstutsikter, og en sektor som påvirker alle bransjer, sier analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities.

Med stor spredning i verdsettelse innenfor undersegmentene, mener analytikeren at man har mye å spille på uavhengig av makrosyn.

Mer å hente i NOD

Trondsen dro i børsintervjuet i februar frem at man burde laste opp med aksjer i halvlederindustrien. Hun mente da at Nordic Semiconductor var bra posisjonert.

– Jeg gjentok Nordic igjen på Investordagen til Hegnar. Selv om aksjen er opp 70 prosent siden februar, tror jeg det fortsatt er mer å gå på, sier hun.

LIKER TEKNOLOGI: Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities. Foto: Grunde Grimstad

Nordic Semiconductor har en sterk ordrebok, og analytikeren mener det er flere interessante triggere fremover.

– Apple og Google ryktes å lansere sporingsbrikker i høst, og jeg ville ikke blitt overrasket om Nordic er brukt her.

På kapitalmarkedsdagen i oktober tror hun det blir fokus på den nye chipen med lengre rekkevidde.

– Det er fortsatt et umodent marked, men dersom Nordic beviser en posisjon her til neste høst, kan det dra aksjen til et nytt nivå. Det har vært noe forsinkelser i «cellular»-markedet, sier hun. 

Apple og Google ryktes å lansere sporingsbrikker i høst, og jeg ville ikke blitt overrasket om Nordic Semiconductor er brukt her.
Henriette Trondsen, Arctic Securities

Kjøp Kahoot!

Kahoot! er et «edtech»-selskap og har som mål å bli en global læringsplattform for lærere, elever og bedrifter. Selskapet har nådd 100 millioner unike brukere med tilnærmet ingen markedsføring, noe Trondsen mener er ganske unikt.

– Jeg tok opp dekning på Kahoot! med en kjøpsanbefaling til kursmål 63 kroner på onsdag.

Analytikeren mener nøkkelen til suksess blir om de greier å ta seg betalt og konvertere brukerne over på «premium»-abonnement.

– På sikt ønsker de å bli en slags «Netflix for utdanning», der man tilbyr flere læringsspill under et abonnement.

– Jeg tror Kahoot! er en oppkjøpskandidat på sikt. Disney og Microsoft er allerede aksjonærer, og de har strategiske avtaler med Google og Apple som er interessante, fastslår hun.

Jeg tok opp dekning på Kahoot! med en kjøpsanbefaling til kursmål 63 kroner på onsdag
Henriette Trondsen, Arctic Securities

Tror på Schibsted

Trondsen snakket om Adevinta på Investordagen, men oppgir nå at hun har mer tro på Schibsted på dette nivået, etter kursoppgangen i Adevinta.

– Justert for 59 prosents eierandel i Adevinta, ser Rest-Schibsted rimelig ut på verdsettelse.

Analytikeren mener rubrikksidene burde vise solid vekst.

– Selv om Schibsteds Lendo er påvirket av svakt forbrukslånsmarked i Norge etter reguleringer, ser man en utflating måned for måned nå, sier hun.

Mer positiv til telekom

Arctic-analytikeren er positiv til konsulentselskapene, som hun mener er støttet av sterk ordrebok og vekst i timepriser.

– Webstep handles på en rabatt til lignende selskaper. Jeg ville hatt den på radaren, men tror ikke på en kursoppgang på kort sikt, før de beviser at de får økt antallet ansatte fremover.

Hun er blitt mer positiv til telekomindustrien etter børsintervjuet i februar, og har oppjustert anbefalingen på Telenor fra «hold» til «kjøp».

– Etter aksjekursoppgangen og svakheter i enkeltområder ser aksjen nå mer fullpriset ut.

Selv etter at sektoren kan bli støttet av flere konsolideringer, etter økt fokus på 5G, som man har sett eksempler på i USA og Nederland, sier hun.

Oppkjøpskandidater

Trondsen mener både Crayon og Atea er interessante selskaper, men ser nedsideestimatrisiko på kort sikt for sistnevnte.

– Jeg har spekulert om amerikanske CDW vil kjøpe Atea etter at de uttalte i sommer at de ser på oppkjøp i Europa, men jeg tror CanCom er mer sannsynlig. 

En annen oppkjøpskandidat på sikt kan være Crayon, mener analytikeren.

– Software One, som har 10 prosents eierandel i Crayon, sa i september at de kommer på børs, og det blir interessant å følge med på, fastslår hun.

Anbefalinger

Kjøp:

Nordic Semiconductor

Kahoot!

Schibsted