Tror børsoppturen fortsetter

Oslo Børs har steget med pene 14,5 prosent så langt i år og aksjemegler Rolf Otto Hansen i SpareBank 1 Nord-Norge Markets forventer at oppgangen kommer til å fortsette.

VENTER BØRSOPPGANG. Aksjemegler Rolf Otto Hansen Foto: Lars Åke Andersen
Næringseiendom

– Jeg er svak optimist for resten av året. Markedet kan bli volatilt, men jeg har tro på at hovedindeksen på Oslo Børs vil være på et litt høyere nivå ved årsskiftet enn det den er på i dag, sier han.

SNN-megleren tror heller ikke at makrobildet vil endre seg til det verre de kommende månedene.

– Makrobildet ser relativt stabilt ut. Handelskrigen mellom USA og Kina er kommet for å bli, i hvert fall for en periode, og begge partene har sine agenda. Det er ikke bare enkelt å si noe bombastisk om hvem det er som har mest rett, men det er ikke tvil om at det er de stadige twittermeldingene fra Trump som skaper mest uro i markedet.

LIKER LAKS: Laks som som alltid på menyen til aksjemegler Rolf Otto Hansen. Foto: NTB Scanpix

Moderat prisnivå

Rolf Otto Hansen mener ikke at prisnivået på Oslo Børs er et «løp og kjøp»-signal, men spesielt dyr synes han heller ikke at børsen er.

– Pris/bok ligger nå på rundt to og det er ikke spesielt billig, men heller ikke skremmende dyrt.

Laks har vært favorittsektoren til Hansen i flere år nå og han mener fortsatt at mange av aksjene er attraktive.

– Ja, jeg tror fortsatt på laks. 4 kvartal er vanligvis et godt kvartal for lakseoppdretterne og jeg tror på gode kvartalstall også denne gangen. Mine favoritter er Norway Royal Salmon, Salmar og Lerøy.

Anbefalinger

Kjøp:

Norwegian Royal Salmon

Salmar

Lerøy

Ake BP

Golden Ocean

Yara

Vil akseptere avgift

Forslaget fra Havbruksskatteutvalget om en grunnrenteskatt på 40 prosent i laksenæringen har ifølge Hansen så langt påvirket prisingen av lakseaksjene i beskjeden grad.

– Det betyr sannsynligvis at det er svært få som tror at forslaget kommer til å bli vedtatt i Stortinget. Jeg tror likevel at det vil komme en form for avgift og det tror jeg også at næringen kommer til å akseptere, sier han.

SNN-megleren tror også at det kan være penger å hente innenfor olje- og offshoresektoren.

– Aker BP ser veldig attraktiv ut og vi har et kursmål på aksjen på 305 kroner. Oppstarten på Johan Sverdrup er naturligvis positiv for selskapet og vil bidra til at utbyttet vil skyte ytterligere i været.

Tror på tørrlast

Shipping har vært i skuddet på Oslo Børs i høst og Rolf Otto Hansen anbefaler investorene å ta et lodd i tørrbulkrederiet Golden Ocean.

– Inntjeningen var god i tredje kvartal og vi forventer at Golden Ocean kommer til å legge frem sterke tredjekvartalstall. Det er også betryggende å se at det relativt sterke markedet denne gangen ikke har fått de mest kontraheringskåte rederne på banen.

Verdens største gjødselsprodusent Yara står også på anbefalingslisten til SNN-megleren.

– Yare var tidligere en svært god utbytteaksje. Vi har stor tror på at utbytte snart vil nærme seg gamle nivåer igjen etter at selskapet har vært igjennom et vellykket kostnadsreduseringsprogram, sier han.