Arctic-analytiker: Kahoot! er en aksje man bør eie i 2020

Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities tar med seg gamle favoritter inn i det nye året. Kahoot!, Nordic Semiconductor og Telenor er hennes foretrukne aksjer.

POSITIV: Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities tror IT-sektoren kan overraske på oppsiden til neste år.  Foto: Iván Kverme
Næringseiendom

– Generelt har IT-sektoren vært drevet av kursoppgang for software og chip-selskaper i år, mens hardware og spesielt datasenter har vært svakt. Dette ser man på kursoppgangen til Crayon og Nordic Semiconductor. Teknologiaksjer er fortsatt et attraktivt sted med sterke vekstutsikter som påvirker alle bransjer, mener analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities.

Hun påpeker at makrobildet inn i 2020 vil være av betydning for hvilke aksjer man bør velge, men tror IT-sektoren har mye å spille på.

Et faremoment for neste år kan være at USA trapper opp handelskrigen, slik at det sprer seg også til Europa og tollsatsene på en del europeiske varer. Dersom dette ikke skjer ser imidlertid Trondsen for seg at Europa kan overraske positivt.

Jeg tror Kahoot! vil bli en slags Netflix for utdanning.
Henriette Trondsen, Arctic Securities

Internet of Things

– Jeg har hatt mest tro Nordic Semiconductor i året som har gått, og selv om aksjen har gått veldig bra tror jeg det er mer oppside gitt at makrobildet holder seg sterkt, sier Trondsen.

Hun har en kjøpsanbefaling på selskapet, og et kursmål på 65 kroner. For tiden handles den like under 56 kroner, og kan med andre ord legge godt på seg fremover.

En av årsaken til at hun tror på Nordic Semiconductor er hvordan det er posisjonert innen «tingenes internett», altså gjenstander som er utstyrt med for eksempel sporingsbrikker, elektronikk eller programvare som kan kommunisere med hverandre.

– Selskapet har allerede en sterk ordrebok. I tillegg tror jeg sporing av ting blir viktigere fremover for chip-segmentet med lengre rekkevidde, og det går rykter om at Nordic Semiconductor skal inn i sporingsbrikker for Apple og Google. Hvis dette stemmer kan det bli en trigger i 2020, sier analytikeren.

Aksjeanbefalinger

+ Nordic Semiconductor

+ Kahoot!

+ Telenor

+ Schibsted

+ Webstep

= Atea

= poLight

Netflix for utdanning

Trondsen har Kahoot! som en annen favoritt. Selskapet ble notert på Oslo Børs i begynnelsen av oktober i år, og har steget cirka 48 prosent siden den gang. Til tross for den kraftige oppgangen holder analytikeren på kjøpsanbefalingen.

– Kahoot! har 100 millioner brukere, og 15 millioner brukere som lager «kahoots». Selskapet klart dette nesten uten å bruke penger på markedsføring. Det som blir spennende nå er om de klarer å konvertere disse brukerne til betalende brukere, foreløpig er det kun 1 prosent av brukerne som betaler, sier Trondsen. 

– Jeg tror Kahoot! vil bli en slags Netflix for utdanning. Selskapet har allerede kjøpt lesespillet Poio og mattespillet Dragonbox, og det vil ikke overraske meg om neste kjøp blir noe innenfor språkopplæring, fortsetter hun. 

Hun spår at selskapet neste år vil ha som mål om å kunne tilby ulike typer abonnementer, og satse enda sterkere på bedrifter. Det er i dette kundesegmentet Trondsen ser for seg at de fremtidige inntektene vil komme fra.

– Klarer de å bevise på konverteringen tror jeg Kahoot! er en aksje man bør eie i 2020. 

Lavere 5G-kostnad

Også Telenor er på favorittlisten til Arctic Securtites-analytikeren. For tiden handles Telenor-aksjen rundt 160 kroner, mens Trondsens kursmål er 190 kroner.

– Telenor er attraktiv på dette nivået, og en relativt defensiv aksje. Jeg tror kapitalmarkedsdagen i mars kan bli en trigger, der jeg ikke hadde blitt overrasket om de forlenget tilbakekjøpsprogrammet av aksjer, spår hun.

– Investeringen i 5G, det neste mobilnettverket, tror jeg blir lavere enn mange frykter siden mye av det eksisterende fibernettverket kan brukes. Mye vil avhenge av hva Telenor må betale for frekvenser. Tusenkronersspørsmålet i sektoren er om Europa godtar flere konsolideringer av telekomselskap for å legge til rette for 5G-investeringer, ettersom Asia og USA ligger langt foran Europa på utrulling. Foreløpig har man kun sett tegn til dette på infrastrukturnivå, mener Trondsen.

henriette trondsen
arctic securities
børsintervjuet
kahoot
telenor
nordic semiconductor
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Næringseiendom