Forvalter Jørgen Müller liker utbyttene i Kid Interiør

BØRSINTERVJUET: Holberg Norge kan glede seg over kursoppgangen i Europris og Kid Interiør. Forvalter Jørgen Müller peker på Kid Interiørs attraktive utbytter.

KURSOPPGANG: Kid Interiør-aksjen har steget kraftig på Oslo Børs den seneste tiden. Foto: Kid

For halvannet år siden skrev Finansavisen at Tony Fimreite sa opp sin stilling i Holberg Fondene og begynte i Øystein Stray Spetalen-dominerte Saga Tankers. Han ble erstattet av Jørgen Müller, som kom fra jobben som økonomisjef i Orkla Confectionary & Snacks. Müller forvalter Holbergs norske og nordiske aksjefond sammen med Robert Lie Olsen.

Det seneste året har Holberg Norge hatt en avkastning på solide 29,7 prosent, som er 10,5 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen, ifølge Morningstar.  

Elsker konsumaksjene

Ser man på investeringene i fondet, finner man Europris nest øverst. Europris-kursen har gjort et skikkelig byks fra 25 til 35 kroner i løpet av et par måneder. Kid Interiør, som også er blant de største investeringene i fondet, har i likhet med Europris steget kraftig på Oslo Børs.

– Vi er positive til Kid Interiør, som klarer å trekke flere kunder inn i butikkene. Etter mitt skjønn er det et bevis på at konseptet og forretningsmodellen fungerer; fine, trendriktige interiørvarer til en rimelig pris, som folk vil ha, sier Müller og legger til:

– Selskapet har sterk og stabil fri kontantstrøm, lavt investeringsbehov, og kan derfor dele ut høye utbytter til aksjonærene. Du kan kjøpe selskapet til 12 ganger dette års inntjening og få omtrent 6 prosent direkteavkastning. Dette er billig i forhold til sammenlignbare selskaper.

RELATIV FERSK: Forvalter Jørgen Müller begynte hos Holberg i januar 2019. Foto: Holberg

Investerer med Spetalen

Forvalteren er også positiv til Pareto Bank, som har steget kraftig på Oslo Børs i den seneste tiden etter at Øystein Stray Spetalen har kjøpt seg opp. 

– Pareto Bank mener vi har et bra potensial. Banken har spesialisert seg på kortsiktige utlån til eiendom og shippingprosjekter, og driver svært effektivt. Selskapet er etter emisjonen i fjor godt kapitalisert og bør kunne balansere god vekst og høyere utbytter fremover. De forrenter egenkapitalen til 13 prosent nå, men bør klare rundt 15 prosent på sikt, samtidig som banken prises rundt bokført egenkapital. Pareto Bank fremstår som en investering med betydelig oppside og god nedsidebeskyttelse, sier han.

Mer direkteavkastning

Et litt større selskap på Oslo Børs, som aksjefondet har i porteføljen, er oljeselskapet Aker BP. Aksjekursen steg kraftig i desember, men er kommet litt ned de seneste dagene etter at spenningene mellom USA og Iran avtok. 

– Aker BP tilbyr en kombinasjon av produksjonsvekst og god utbyttekapasitet. Med Johan Sverdrup i full drift kommer selskapet til å produsere om lag 200.000 fat per dag i 2020 og har ambisjoner om å doble dette frem mot 2025. Samtidig vil en solid andel av markedsverdien betales ut i utbytter de kommende årene. Det er en hyggelig «kombo» for aksjonærene. Selskapet har en direkteavkastning på rundt 6 prosent, og ledelsen har en god historikk på verdiskapende tiltak, sier han.

Aksjer – et greit sted å være

Müller er forsiktig med å forsøke å spå utviklingen i aksjemarkedet. Men...:

– Skal en likevel liste seg frempå, mener jeg aksjemarkedet er et greit sted å være når alternativavkastningen i andre aktivaklasser er så lav som den er nå. Vi tror risikopremien ved å eie aksjer fortsatt er intakt og bruker vår tid på å finne selskaper med solide forretningsmodeller, attraktiv fri kontantstrøm og gode utsikter for inntjeningsvekst, sier han.

Anbefalinger

Kjøp: Kid Interiør

Kjøp: Europris

Kjøp: Pareto Bank

Kjøp: Aker BP