Martin Guri tror på comeback for Norsk Hydro

Hydro-kursen har falt i to år. Aksjestrateg Martin Guri i Kepler Cheuvreux har tro på at aluminiumsgiganten får et løft i år.

KURSFALL: Aksjekursen i Norsk Hydro har falt og falt i to år. Her ved Hilde Merete Aasheim, som ble konsernsjef i mai 2019. Foto: Iván Kverme

Hvilket selskap er det tiende mest verdifulle selskapet på Oslo Børs? Jo, Norsk Hydro. Dette kan være en liten overraskelse for mange, som er vant til å se selskapet høyere opp på den listen.

Hydro er verdsatt til 66,5 milliarder kroner – kun halvparten av verdien i november 2017. Ser man på avkastningen i samme periode, altså inkludert utbytter, har den vært på minus 46 prosent.

Lav aluminiumspris

Brasil-krisen er over. Hovedproblemet er aluminiumsprisen. Den har falt fra nivåer på over 2.000 dollar pr. tonn i 2017 og 2018 til rundt 1.800 dollar nå. Aksjestrateg Martin Guri i Kepler Cheuvreux peker på at prisen har steget fra bunnen på rundt 1.700 dollar i høst.

– Prisingen av Hydro fungerer som et godt barometer på populariteten av sykliske verdiaksjer. Med 20 prosents rabatt til bokførte verdier er forventningene lave, og en syklisk bedring vil komme som en positiv overraskelse. Det er delte meninger om utsiktene i aluminiumsmarkedet, men vi registrerer at prisen er opp 100 dollar pr. tonn siden oktober, sier han.

HYDRO-BULL: Martin Guri, aksjestrateg i Kepler Cheuvreux. Foto: Nordea

Tror sjefen tar grep

Guri tror noen investorer har savnet en detaljert plan fra ledelsen for hvordan selskapet kan bedre lønnsomheten.

– Aksjemarkedet belønner selskaper som viser at de klarer dette, men på sikt forventer vi at Hydro under Hilde Merete Aasheims ledelse vil gjøre mer omfattende grep, sier han.

Aksjestrategen tror også at ESG-effekten kan bidra til å løfte aksjekursene fremover:

– Takket være vannkraften i Norge, fremstår også Hydro som mer bærekraftig enn mange konkurrenter.

Venter Subsea 7-overraskelser

Nummer to på listen over strategens favoritter på Oslo Børs er oljeservicekjempen Subsea 7. Mens mange oljeserviceselskaper i dag sliter, har Subsea 7 til sammenligning vært en klippe. Avkastningen for eierne har derimot vært fraværende de seneste tre årene. Mer hyggelig er at aksjekursen for alvor begynte å klatre rett før jul.

– Lønnsomheten har vært fallende. Men inntjeningen ligger an til å bli bedre enn mange venter fremover. Ikke bare er mange investorer ytterst forsiktige til oljeservice som sektor, men vi tror også de som er bekymret for at PLSV-kontraktene med Petrobras enten ikke blir forlenget eller får betydelig lavere rater, er for pessimistiske. Tvert imot ligger heller overraskelsen i at 2020 blir året hvor ordreinngangen virkelig skyter fart. Allerede nå i første halvår kan Subsea 7 vinne enkeltkontrakter til en verdi på mer enn én milliard dollar, sier han og legger til:

– Selskapet vil også fremover høste av investeringene som er gjort innen installasjoner av vindmøller. Dersom selskapet begynner å kjøpe tilbake aksjer igjen, tror jeg også investorene vil like signaleffekten det gir.

Oljetankfest

Aksjestrategens tredje børsfavoritt er også et selskap som befinner seg i en svært så syklisk bransje, nemlig tankrederiet Frontline. Aksjekursen har gått som en kule det seneste halvåret på stigende tankrater.

– Mange undervurderer fortsatt hvor stram markedsbalansen er. Dette gjelder kanskje spesielt innen stortank, som opplever sterk strukturell etterspørsel fra råoljeeksport ut av USA. Vi holder en knapp på Frontline som følge av god historikk og utbyttepolitikk, og tipper aksjemarkedet vil prise inn at oppsvinget vil vare i en lengre periode nå som det sykliske bakteppet bedrer seg.

Skyr Tomra

På spørsmål om aksjer han anbefaler å holde seg unna, sier han at han ikke har noen åpenbare shortkandidater på Oslo Børs. Men, som flere andre, tror han at Tomra-aksjen «ikke vil utvikle seg så bra i år». Tomra har steget kraftig på Oslo Børs i lang tid og er priset skyhøyt. ESG-effekten sies å ha hatt stor innvirkning på aksjekursen.

Anbefalinger

+ Norsk Hydro

+ Subsea 7

+ Frontline

- Tomra