Danske Bank-analytiker: Ser over 50 prosents oppside i Maersk Drilling

Mens Borr Drilling sliter med likviditeten ser Danske Bank-analytiker Steffen Evjen over 50 prosents oppside i Maersk Drilling.

FORSIKTIG OPTIMIST: – Riggmarkedet har beveget seg i riktig retning, om enn veldig sakte, sier Danske Bank-analytiker Steffen Evjen. Foto: Iván Kverme
Næringseiendom

Danske Bank-analytiker Steffen Evjen er forsiktig optimist til riggmarkedet.

– Hvis du ser på dypvannsmarkedet, så har det beveget seg, om enn veldig sakte, i riktig retning, og i fjor så vi nesten en dobling i antallet kontrakter med varighet over ett år sammenlignet med 2018, sier Evjen.

Han trekker frem at det norske markedet er utsolgt i 2020, og at også neste år begynner å bli stramt.

– Men etter 2022 er det få store utviklingsprosjekter på agendaen. At Wisting og Alta/Gotha virker å ha blitt lagt delvis på is er litt skummelt , sier Evjen.

Lange kontrakter

Oljeserviceanalytikeren er mindre bekymret for overkapasitet i markedet nå sammenlignet med tidligere, og påpeker at mange av de eldre riggene som ligger i opplag, trolig ikke vil komme ut i markedet igjen.

– Om en rigg blir solgt til skraping, eller ligger og ruster i stykker, er litt det samme. Et annet aspekt er å følge med på de eldre riggene som er i arbeid, hva skjer med dem når de går av kontrakt, sier Evjen.

Han trekker frem Odfjell Drillings «Deepsea Bergen» – som går av kontrakt om noen måneders tid – som eksempel.

Det avgjørende for riggmarkedet fremover er, ifølge Evjen, å få mest mulig kapasitet bundet opp på lengre kontrakter.

– Forhåpentligvis vil vi se en større andel lengre kontrakter fremfor de korte brønnkontraktene vi har sett de siste årene.

Anbefalinger

+ Mærsk Drilling

+ Kongsberg Gruppen

= Borr Drilling

Over 50 prosents oppside

Evjens favoritt blant riggaktørene er danske The Drilling Company of 1972, bedre kjent som Maersk Drilling.

– Vi estimerer en svært god fri kontantstrøm i 2020, på om lag 200 millioner dollar, og selskapet er godt posisjonert for å sikre mer jobb, sier Evjen.

Han har et kursmål på 625 kroner for den København-noterte aksjen, noe som med fredagens kurs tilsier et oppsidepotensial på 53,5 prosent.

I forbindelse med resultatene for fjerde kvartal venter analytikeren at selskapet vil kunngjøre utbytter eller et tilbakekjøpsprogram.

– Gitt at aksjekursen er relativt lav, vil jeg tro et tilbakekjøpsprogram er mest sannsynlig, sier han.

LIKVIDITETSSKVIS: Evjen tror Tor Olav Trøims riggselskap vil måtte utsette å ta levering av tre nybygg. Foto: Eivind Yggeseth

Salg eller emisjon

Danske-analytikeren har derimot en hold-anbefaling på Tor Olav Trøims riggsatsing Borr Drilling.

– Det er fordi det er litt tight likviditetsmessig. Vi venter at Borr snart annonserer leveringsutsettelse av tre nybygg, men dette løser bare likviditetsfloken i det korte bildet, sier Evjen.

For at selskapet skal ha nok kapasitet til å aktivere flere nybygg tror meglerhuset at Borr må selge deler av flåten eller hente ny egenkapital.

Kongsberg-utbytte

Utenom riggselskapene har Evjen store forventninger til Kongsberg Gruppen, som legger frem resultatene for fjerde kvartal 12. februar. Analytikeren mener det bør kunne ventes nyheter om enten økt utbytte eller et større tilbakekjøpsprogram.

Evjens estimater for 2021 ligger 12 prosent over konsensus. Det er fordi Evjen har regnet inn større synergieffekter av oppkjøpet av Rolls Royce Commercial Marine i 2018 enn det selskapet har guidet hittil, og han ser en stor sannsynlighet for at selskapet oppjusterer sin guiding ved fjerdekvartalsrapporteringen.

– Kongsberg har snudd tapene i Commercial Marine langt raskere enn ventet og sitter nå med en del overskuddslikviditet, sier Evjen.

danske bank markets
Steffen Evjen
dypvannsrigg
riggmarked
kongsberg gruppen
odfjell drilling
borr drilling
mærsk drilling
the drilling company of 1972
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Næringseiendom
Aksjeanalyse