Nordnets porteføljekonkurranse: Verdi NTNU klarte seg best

Alle deltagerne i Nordnets porteføljekonkurranse tapte penger i forrige uke. Finansgruppen Verdi NTNUs aksjer var imidlertid minst ned.

IGJEN PÅ FØRSTEPLASS: Finansgruppen Verdi NTNU. Foto: Finansgruppen Verdi NTNU.
Næringseiendom

Hovedindeksen fortsatte å synke i forrige uke og er nå ned med nesten tre prosent, siden denne runden av Nordnets porteføljekonkurranse startet den 13. september.

Ingen av studentgruppene leverte positiv avkastning i perioden, og analytikernes favorittaksjer falt med tre prosent i snitt.

Finansgruppen Verdi NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) klarte seg imidlertid best gjennom børsuroen, med et tap på relativt beskjedne 1,8 prosent. Laget har nå tatt gullet i to av tre uker. Det er dessuten den foreløpige vinneren, med en samlet avkastning på minus 0,7 prosent.

Dumpet oppdretter

Verdi NTNU var også blant de få gruppene som endret sin portefølje i forrige uke: Mowi ble solgt, til fordel for Helgeland Sparebank.

På Nordnet-bloggen peker laget på oppdrettssektorens gradvis stigende kostnader, samt dagens lave laksepriser. Studentene regner med at enkelte produsenter slet med å tjene penger i tredje kvartal og mener dette ikke reflekteres i konsensusestimatene for andre halvår. Følgelig får vi trolig nedjusteringer og kursfall, ifølge Verdi NTNU.

«Vi er fortsatt positive til de norske sparebankene, som leverer solide resultater og fortsatt god vekst,»skriver gruppen videre.

«Helgeland Sparebank er sammen med Toten Sparebank en av våre favoritter i sektoren.»

Spår økte laksepriser

Børsklubben NHH (Norges Handelshøyskole) har kommet til andre konklusjoner, når det gjelder lakseprisens utvikling og hva som er priset inn i oppdrettsaksjenes kurser.

«Den lave lakseprisen i tredje kvartal vil utvilsomt påvirke inntjeningsestimatene for 2019 negativt,» innrømmer de.

«Dette virker å være til dels priset inn, ettersom Oslo Seafood Index i den seneste måneden har gjort det syv prosentpoeng verre enn Hovedindeksen.»

NHH-laget tror slaktevolumene vil komme betydelig ned i fjerde kvartal og at dette vil heve lakseprisene. På lengre sikt ser gruppen dessuten en fordelaktig balanse mellom tilbud og etterspørsel.Den er eksponert mot sektoren via Lerøy Seafood Group.

Defensiv tilnærming

Også Børsgruppen NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) diskuterte sin portefølje på Nordnets blogg.

«Da det er stor usikkerhet i markedet, og resesjonsfrykten “aldri” har vært større, ønsker vi en mer defensiv tilnærming i starten av skoleduellen,»forklarer laget.

«Dette gjenspeiles i at vi har en 20 prosent posisjon i DNB OBX. et indeksfond som tracker OBX-indeksen med de 25 mest omsatte aksjene på Oslo Børs.»

NMBU-teamet sitter dessuten på en 28 prosent kontantbeholdning. Porteføljen var likevel ned med 2,1 prosent i forrige uke, idet både Norsk Hydro og Tomra Systems stupte nær syv prosent.

«Trygg og sikker»

Børsgruppen UiA (Universitetet i Agder) er tilsvarende forsiktig og kaller sin investeringsstrategi «trygg og sikker».

«I dagens marked er mye uavklart, både med tanke på handel og et volatilt oljemarked,»konstaterer studentene.

«Vi ønsker ikke å belage oss på et bestemt utfall, hverken når det gjelder USA/Kina-samtalene eller forholdet mellom Saudi Arabia og Iran.»

UiA-laget mener løsningen er å holde et våkent øye med de viktigste risikofaktorene og løpende tilpasse porteføljen. I forrige uke havnet den likevel på nest siste plass, med et tap på 3,5 prosent. Bonheur, en av konkurransens mest populære aksjer, bidro mest til nedturen.

Skoleduellen

GruppeForrige ukeSiden oppstart
Finansgruppen Verdi NTNU-1,8%-0,7%
Børsklubben NHH-1,9%-3,2%
Aksjegruppen OsloMet-1,9%-3,0%
UiOs finans- og investeringsforening-2,0%-1,8%
Børsgruppen NMBU-2,1%-2,8%
Juridisk Finansklubb UiB-2,5%-2,1%
Hovedindeksen på Oslo Børs-2,6%-2,9%
Børsgruppen Nord-2,7%-6,3%
STØH Kapital-2,8%-5,1%
Børsklubben UiT-2,9%-2,1%
Aksjegruppen BI Bergen-2,9%-1,8%
Analytikernes favoritter-3,0%-10,5%
Børsgruppen UiS-3,0%-4,5%
Børsgruppen Aktie BI-3,3%-4,2%
Børsgruppen UiA-3,5%-2,3%
Alpha Finance Ålesund-3,7%-3,9%
*Denne runden av skoleduellen startet 13.9.2019.
nordnet
ntnu
nhh
bonheur
børs
laksepris
lerøy seafood
oppdrett
hovedindeksen
Aksjeanalyse
Næringseiendom