Nykommerne til topps

Finansforeningen UiO tar den ukentlige og foreløpige førsteplassen i Nordnets porteføljekonkurranse, men har ingen planer om å «sikre».

FRA MANGE FAKULTETER: Finansforeningen UiO. Fra venstre Thea Julie Bolstad, Casper Berg Hauge, Erik Berg-Johnsen, Haakon Ottem Svanes og Joachim T. Sandnes. Foto: Finansforeningen UiO
Næringseiendom

Finansforeningen UiO (Universitetet i Oslo) hadde aldri deltatt i Skoleduellen, før denne runden startet i midten av september. Allerede ligger laget imidlertid på en foreløpig førsteplass, med en samlet avkastning på 5,6 prosent. Den nærmeste konkurrenten er Børsgruppen UiA (Universitetet i Agder), med 5,3 prosent.

Holder seg til planen

– Vi ligger nå på pallen, men passer hele tiden på ikke å bli for griske, kommenterer UiO-gruppens talsperson, Casper Berg Hauge.

– Vi holder oss til handlingsplanen vi la i august, med en portefølje som sakte, men sikkert leverer god avkastning, samt noen veddemål underveis.

Hauge lover at finansforeningen ikke kommer til å ta ekstra risiko i fremtiden, i et forsøk på hurtig å bedre avkastningen – eller å senke risikoen for å «sikre» en førsteplass.

– Vi vil fortsette å satse på enkeltaksjer vi har tro på, utdyper han.

Tjente godt på Orkla

UiO-laget er særlig fornøyd med sine investeringer i Orkla og Entra, der det traff svært godt på inngangen.

– Vi argumenterte hele veien for at oppsiden overkjørte nedsiden, men at vi skulle få en tolv prosent avkastning på Orkla i den første måneden var en stor overraskelse, sier Hauge.

I forrige uke, da laget slo samtlige av rivalene, gjorde Aker BP og Sbanken det best. UiO-teamet tok for øvrig gevinst i Europris og Grieg Seafood. Etter salgene sitter gruppen igjen med en kontantbeholdning på 17 prosent.

En populær forening

UiO er ikke først og fremst kjent for finans, men ifølge Hauge har Finansforeningens medlemskap skutt opp i den seneste tiden – delvis som følge av et nytt styre og mer aktiv promotering.

– Mottagelsen fra studenter over hele skolen har vært over all forventning, sier han.

Hauge legger til at han er imponert over medlemmenes grundighet og markedsinnsikt, særlig ettersom studentene kommer fra vidt forskjellige fakulteter.

– Det brede spennet av studieretninger på UiO kan være en styrke, sammenlignet med mange andre skoler, hevder han.

Inn og ut av Nano

I likhet med Finansforeningen UiO, gjorde Børsgruppen UiA endringer i sin portefølje.

I løpet av uken handlet laget Nordic Nanovector to ganger.

Først ble aksjen solgt med en 11 prosents avkastning, etter at DNB Markets la frem en positiv analyse. Deretter svingte kursen kraftig, som følge av andre nyheter, og UiA kjøpte tilbake aksjen på et lavere nivå – for deretter å selge igjen.

En annen aksje, Kid, ble også dumpet, denne gangen med en gevinst på over 12 prosent.

«Vi velger å øke kontantbeholdningen og avventer nye investeringer til neste uke», opplyser Børsgruppen UiAs porteføljeforvalter, Sofie Drange, på Nordnet-bloggen.

Kraftig fall for BI

Børsgruppen Aktie BI (Handelshøyskolen BI) lå på førsteplass frem til begynnelsen av forrige uke.

Nå er laget imidlertid nede på en foreløpig femteplass.

Nedturen skyldtes hovedsakelig store kursfall for Vistin Pharma og Flex LNG. Crayon Group fortsetter derimot å gjøre det bra, og nå har BI en 41 prosent urealisert gevinst på aksjen.

«Vi mener aksjen har mer å gå på og ser potensielle kontrakter som mulige triggere for videre oppgang», kommenterer gruppen.

Vi...passer hele tiden på ikke å bli for griske
Casper Berg Hauge, Finansforeningen UiO
GruppeForrige ukeSiden oppstart
Finansforeningen UiO2,7%5,6%
Børsgruppen NMBU2,5%4,7%
STØH Kapital2,2%-0,2%
Børsgruppen UiA1,6%5,3%
Juridisk Finansklubb UiB1,6%0,6%
Børsklubben NHH1,5%1,4%
Hovedindeksen på Oslo Børs1,4%3,1%
Alpha Finance Ålesund1,4%4,0%
Aksjegruppen BI Bergen0,4%2,4%
Børsgruppen UiS0,4%2,3%
Børsgruppen Nord0,3%-3,3%
Børsgruppen Aktie BI0,0%3,8%
Børsklubben UiT-0,3%-1,6%
Analytikernes favoritter-0,4%-5,7%
Finansgruppen Verdi NTNU-1,2%-5,8%
Aksjegruppen OsloMet-1,2%1,7%
*Denne runden av skoleduellen startet 13.9.2019.