BI Bergen seiret med Fjordkraft

Aksjegruppen BI Bergen tok den ukentlige seieren i Nordnets porteføljekonkurranse. En av lagets aksjer, Fjordkraft, var opp med seks prosent.

UKENS VINNER: Aksjegruppen BI Bergen. Fra v.: Mattias Sefland Ebrahim, Henrik Rothe, Richardt Lien Apelseth, John-Andreas Nyheim, Karsten Alexander Lundqvist, Omar Båfjord Ismaili og Andreas Bjørsvik Johansen. Foto: Aksjegruppen BI Bergen

Aksjegruppen BI Bergen (Handelshøyskolen BI, Bergen) oppnådde en avkastning på 1,8 prosent i forrige uke og slo dermed alle sine rivaler. Lagets portefølje består av bare fem aksjer, hvorav fire leverte kursløft på over to prosent. Fjordkraft Holding gjorde det aller best, med en oppgang på hele 5,8 prosent, mens Equinor tapte 2,4 prosent.

Er opp over 15 prosent

BI Bergen ligger nå på en foreløpig tredjeplass i Skoleduellen, med en samlet avkastning på 7,2 prosent. Bare Børsgruppen UiA (Universitetet i Agder) og Aksjegruppen OsloMet har økt sin kapital med mer.

De to er opp med henholdsvis 15,9 og 12,4 prosent.

«Avance Gas Holding har stått for mesteparten av avkastningen i de seneste ukene,»kommenterer OsloMet på Nordnets blogg.

Gruppen tjente ekstra godt på aksjen ved å øke eksponeringen i en kort periode, etter at aksjekursen falt, til tross for høyere shippingrater. Studentene håpet også på sterke kvartalstall fra selskapet.

Bouvet har bidratt mest

«Også Hunter har gjort det ganske godt i de seneste tre ukene, med en avkastning på over syv prosent,» fortsetter Tormod Borge Frogner og Bjørn Magne Læknes fra OsloMet-laget.

«Der er vi oppe på en total avkastning på 22 prosent, mer enn noen av de andre aksjene vi har investert i.»

Bouvet er imidlertid bare et par prosentpoeng bak, samtidig som posisjonen har vært langt større – noe som innebærer at denne aksjen har bidratt mest til porteføljens vekst.

Investerte i Europris

I forrige uke byttet OsloMet-gruppen dessuten ut Data Respons med Europris.

«Europris er et spennende selskap som leverer svært bra vekst i forhold til lignende selskaper,» forklarer Frogner og Læknes.

I tillegg er marginene på rundt ti prosent uvanlig høye for lavprissegmentet, påpeker de. Europris' overgang til et sentralt, høyteknologisk lager kan bidra til ytterligere å øke lønnsomheten, gjennom mer effektiv logistikk.

«Videre blir det interessant å se hva de gjør i forhold til et potensielt oppkjøp i Sverige,» tilføyer OsloMets talspersoner.

«Vi har god tro på at Europris fortsetter å levere – spesielt med julesesongen i fjerde kvartal, som pleier å være en sterk periode.»

Gruppenes avkastning

GruppeForrige ukeSiden oppstart
Aksjegruppen BI Bergen1,8%7,2%
Børsgruppen UiS1,2%5,4%
Børsklubben NHH1,0%4,6%
STØH Kapital0,9%-2,8%
Børsklubben UiT0,8%-0,4%
Børsgruppen UiA0,7%15,9%
Aksjegruppen OsloMet0,4%12,4%
Hovedindeksen på Oslo Børs-0,4%1,6%
Børsgruppen Aktie BI-0,5%5,1%
UiOs finans- og investeringsforening-0,6%4,9%
Finansgruppen Verdi NTNU-0,7%-3,3%
Børsgruppen NMBU-1,1%1,2%
Alpha Finance Ålesund-1,1%4,4%
Juridisk Finansklubb UiB-1,5%-1,9%
Analytikernes favoritter-1,7%-6,5%
Børsgruppen Nord-4,3%-9,0%
*Denne runden av skoleduellen startet 13.9.2019.