STØH Kapital til topps

STØH Kapital tok den ukentlige seieren i Nordnets porteføljekonkurranse, hovedsakelig som følge av høy avkastning på Bonheur og Elkem.

TOK UKENS SEIER: STØH Kapital, fra Handelshøyskolen NTNU i Trondheim. Foto: STØH Kapital

STØH Kapital (NTNU Handelshøyskolen, Trondheim) danket ut samtlige av rivalene i forrige uke, med en avkastning på 2 prosent.

Av gruppens syv aksjer gjorde Bonheur og Elkem det aller best, med kursløft på henholdsvis 7,5 og 5,6 prosent.

Også ukens sølvmedaljist, Verdi NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet), og Børsgruppen UiT (Universitetet i Tromsø) dro nytte av Bonheur-aksjens oppgang.

UiA med solid ledelse

Oljerelaterte aksjer som Frontline, Aker Solutions og Odfjell Drilling bidro på den andre siden til at analytikerporteføljen og tre av studentgruppene tapte penger.

Blant dem var Børsgruppen UiA (Universitetet i Agder), som var ned 1 prosent. Laget har likevel en samlet avkastning på nesten 26 prosent siden denne runden av Skoleduellen startet i midten av september i fjor. Det gir UiA-studentene en ledelse på over 7 prosent til nummer to, Børsgruppen Aktie BI (Handelshøyskolen BI).

Stimulans og avkastning

For øvrig la Børsklubben NHH (Norges Handelshøyskole) ut en interessant graf på Nordnet-bloggen.

Den viste en relativt sterk sammenheng mellom ukentlige endringer i den amerikanske sentralbankens (Fed) eiendeler og S&P 500-indeksens utvikling.

Kort fortalt virker det som om børsen generelt gjør det bedre når det pumpes likviditet inn i finanssystemet – mens en krympende Fed-balanse gjerne sammenfaller med et svakt aksjemarked.

NHH-laget tror dessuten at den nylige fase 1-handelsavtalen mellom USA og Kina vil bidra til å berolige investorene og dermed støtte den positive børstrenden.

Solgte seg ut av SalMar

Børsklubben NHH kommenterte imidlertid ikke forrige ukes salg av SalMar, som de seneste to månedene har levert et kursløft på rundt 18 prosent.

Studentene dumpet to andre posisjoner, Sparebanken Vest og Self Storage Group (SSG), på tampen av fjoråret. Da var forklaringen nettopp at de hadde hatt «en svært positiv kursutvikling den siste tiden».

NHH-laget liker fortsatt minilagerselskapet SSG, som de mener kan gjøre det relativt bra selv i lavkonjunkturer. De synes imidlertid at aksjens oppside ikke lenger er like spennende som før. Også når det gjelder Sparebanken Vest, har prisingen steget til omtrent samme nivå som andre banker med like høy avkastning på egenkapitalen.

Avkastning

GruppeForrige ukeSiden oppstart
STØH Kapital2,0%3,2%
Finansgruppen Verdi NTNU1,8%7,1%
Børsklubben NHH1,6%13,2%
Juridisk Finansklubb UiB1,6%13,8%
Børsgruppen NMBU1,2%6,1%
Aksjegruppen BI Bergen1,1%14,1%
Hovedindeksen på Oslo Børs1,0%6,6%
Børsklubben UiT0,9%4,5%
UiOs finans- og investeringsforening0,1%10,6%
Børsgruppen Aktie BI0,1%18,5%
Alpha Finance Ålesund0,1%10,6%
Børsgruppen UiS0,0%10,8%
Børsgruppen UiA-1,0%25,6%
Børsgruppen Nord-1,3%-7,5%
Aksjegruppen OsloMet-1,4%17,0%
Analytikernes favoritter-2,9%-1,2%
*Denne runden av skoleduellen startet 13.9.2019.