Børsgruppen Nord til topps i tung uke

Mens alle de andre deltagerne i Nordnets porteføljekonkurranse opplevde betydelige tap, tjente Børsgruppen Nord 5,5 prosent i forrige uke.

TROSSET BØRSFALLET: Børsgruppen Nord. Fra venstre: Aleksander S. Rauø, Sigurd B. Jensen, Torstein A. Hagenes, Håkon Wilhelm Larsen, Lasse Robertsen, Fredrik Bærvahr, Henrik H. Tvinnereim og Magnus Sandnes. Foto: Børsgruppen Nord

Coronaviruset fortsetter å gjøre livet surt for de fleste aksjeinvestorer. I forrige uke sank Hovedindeksen på Oslo Børs med 2,3 prosent, mens studentgruppene i Nordnets porteføljekonkurranse i snitt var ned med 2,5 prosent. Som vanlig gikk det spektakulært dårlig med analytikerporteføljen, som stupte hele 10 prosent.

Olje og shipping stupte

Olje- og shippingrelaterte aksjer tapte generelt mest, som følge av forventninger om redusert global handel og svakere oljeetterspørsel.

Borr Drilling leverte det mest sjokkerende kursfallet, nesten 25 prosent, men også Frontline, Hunter Group og PGS svekket seg med over 10 prosent.

De to førstnevnte selskapene er blant analytikernes fem best likte. Samtlige av de elleve proffene som følger Borr Drilling opererer med en «strong buy»-anbefaling, mens tolv av 14 mener det samme om Frontline. På Wall Street er det blitt sagt at man skal vokte seg vel for å satse på investeringer hvor det overveldende flertallet er positive. Hittil i denne runden av skoleduellen har dette vist seg å stemme.

Vant med Scatec Solar

Børsgruppen Nords (Handelshøgskolen Nord) portefølje var velsignet fri for olje- og shippingaksjer. Imidlertid tapte to av gruppens fem investeringer, NEL og REC Silicon, henholdsvis 6 og 8 prosent.

Den negative effekten ble mer enn oppveid av et 16 prosent kursløft for Scatec Solar.

I tillegg leverte både Vow og Tomra Systems positiv avkastning. Alt i alt økte Børsgruppen Nord sin kapital med 5,5 prosent i forrige uke. Laget er fortsatt ned med 2,7 prosent, siden denne runden av skoleduellen startet i midten av september.

STØH liker shipping

En annen gruppe, STØH Kapital (NTNU Handelshøyskolen), kommenterte den seneste tidens markeds- og porteføljeutvikling på Nordnets blogg. Laget tok gullet i de to foregående ukene, men tapte over 3 prosent i forrige uke.

«Vi velger å øke eksponeringen mot shipping, i tro om at investeringene gjort i høst og vinter vil føre med seg gevinster på nyåret,» forteller talsperson Camilla Foss Evensen.

Hun tror årets innføring av Imo 2020-regelverket vil skape inntjeningsvariasjoner mellom shippingselskapene, ettersom enkelte besitter fordeler i overgangen. I denne sektoren inkluderer STØH Kapitals portefølje også Bonheur og Hunter Group.

Avkastning

GruppeForrige ukeSiden oppstart
Børsgruppen Nord5,5%-2,7%
Børsklubben UiT-1,6%1,5%
Børsgruppen NMBU-1,6%3,3%
Alpha Finance Ålesund-1,8%5,3%
Finansgruppen Verdi NTNU-1,9%4,2%
Aksjegruppen BI Bergen-2,0%9,8%
Børsklubben NHH-2,2%10,4%
Hovedindeksen på Oslo Børs-2,3%3,3%
Juridisk Finansklubb UiB-2,7%8,5%
UiOs finans- og investeringsforening-3,1%6,4%
STØH Kapital-3,2%-0,2%
Børsgruppen UiA-3,7%18,5%
Børsgruppen UiS-4,3%5,0%
Aksjegruppen OsloMet-5,2%10,4%
Børsgruppen Aktie BI-6,6%8,3%
Analytikernes favoritter-10,0%-16,1%
*Denne runden av skoleduellen startet 13.9.2019.