Børsgruppen Nord banker børsen

En avkastning på 7,2 prosent ga Børsgruppen Nord den ukentlige seieren i Nordnets porteføljekonkurranse. Hovedindeksen steg med bare 0,4 prosent.

BØRSGRUPPEN NORD: Fra venstre: Aleksander Rauø, Sigurd Jensen, Torstein Hagenes, Håkon Larsen, Lasse Robertsen, Fredrik Bærvahr, Henrik Tvinnereim og Magnus Sandnes. Foto: Børsgruppen Nord
Næringseiendom

I forrige uke leverte Børsgruppen Nord (Handelshøgskolen i Bodø) en avkastning på hele 7,2 prosent, mer enn noen annen deltager i Nordnets skoleduell. Nummer to, Juridisk Finansklubb UiB (Universitetet i Bergen), var opp med 2,7 prosent, mens tredjeplassen gikk til Aksjegruppen OsloMet, med 2,1 prosent.

REC og NEL sikret seieren

Børsgruppen Nords overlegne seier skyldtes at REC Silicon og NEL steg med henholdsvis 24 og 18 prosent i løpet av uken.

Det hjalp at studentene har en relativt lite diversifisert portefølje med bare fem aksjer. Også Juridisk Finansklubb UiB eier NEL-aksjen, men den står for en langt lavere andel av den samlede kapitalen.

Som vanlig tok analytikerporteføljen ukens sisteplass, med et tap på 3 prosent. Siden midten av september, da denne runden av Skoleduellen startet, utgjør nedturen nesten 24 prosent.

BI Bergen fortsatt først

Aksjegruppen BI Bergen (Handelshøyskolen BI, Bergen) ligger fortsatt først, med en samlet avkastning på 20 prosent.

«Vi...har hatt en robust og diversifisert portefølje, som har vært relativt "uavhengig" av Hovedindeksen,»kommenterer studentene på Nordnet-bloggen.

«Dette, kombinert med gode analyser av selskaper, har tillatt oss å ha en stabil og god avkastning så langt...»

BI Bergen har utarbeidet kursmål for en rekke aksjer de synes er interessante. Studentene mener blant annet at HM Group, som eier kleskjeden H&M, er verdt rundt 5 prosent mer enn dagens kurs.

Ser oppside i Kid

Kid, som allerede befinner seg i BI Bergens portefølje, er angivelig «fundamentalt underpriset».

Ifølge ledergruppen tar markedet ikke tilstrekkelig høyde for verdien av selskapets oppkjøp av svenske Hemtex i fjorårets andre kvartal.

Også en annen aksje, Scatec Solar, har oppside. BI Bergen påpeker imidlertid at risikoen knyttet til konkurranse og vekstmarkedene er høy. For Orkla er forholdet det motsatte: Risikoen er lav, men kursen er omtrent «riktig».

Til slutt nevner gruppen Europris. Aksjen er for lavt priset og selskapet er en mulig kjøpskandidat, skriver studentene på Nordnets blogg. Ingen av de tre sistnevnte investeringene er for tiden del av BI Bergens portefølje.

«Ingen dans på roser»

En annen gruppe, Børsklubben UiT (Universitetet i Tromsø), innrømmer på Nordnet-bloggen at «det har ikke vært en dans på roser».

Lagets foreløpige avkastning er 6,2 prosent, ett prosentpoeng mer enn Hovedindeksens – men under en tredel av BI Bergens.

«Det har generelt sett vært et utfordrende marked å skape avkastning i», forklarer UiT-studentene.

«Likevel har vi klart å snu situasjonen fra en negativ avkastning og ser nå på en lysere tid med positiv turnover.»

Fjordkraft og Kongsberg Gruppen har bidratt mest til UiTs comeback. De to er opp med henholdsvis 45 og 15 prosent siden kjøpstidspunktet.

«Vi satser på å holde toget gående og avslutte Skoleduellen med en total avkastning på rundt 7–9 prosent», konkluderer Tromsø-laget.

Avkastning

GruppeForrige ukeSiden oppstart
Børsgruppen Nord7,2%4,2%
Juridisk Finansklubb UiB2,7%13,7%
Aksjegruppen OsloMet2,1%13,8%
Børsklubben NHH1,3%15,8%
Børsgruppen NMBU0,7%4,6%
Finansgruppen Verdi NTNU0,6%0,3%
UiOs finans- og investeringsforening0,6%6,8%
Børsgruppen UiS0,4%1,6%
Hovedindeksen på Oslo Børs0,4%5,2%
Aksjegruppen BI Bergen0,3%19,7%
Børsgruppen Aktie BI-0,1%6,2%
Børsklubben UiT-0,2%6,2%
Alpha Finance Ålesund-0,9%5,4%
Børsgruppen UiA-1,4%12,4%
STØH Kapital-1,6%-0,9%
Analytikernes favoritter-3,0%-23,7%
*Denne runden av skoleduellen startet 13.9.2019.
skoleduellen
fjordkraft
rec silicon
nel
europris
h&m
scatec solar
kid
kongsberg gruppen
orkla
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Næringseiendom