<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Barnebarnet skal ha loppet bestemor (82) for millionbeløp

Påtalemyndigheten mener at barnebarnet gjennom nesten fire år bedro og underslo 1,1 millioner kroner. Fra sin egen bestemor. Nå må hun i retten.

Publisert 27. des. 2022
Oppdatert 3. jan. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 254 ord
MØTER I RETTEN: Politiinspektør Richard Røed i Innlandet politidistrikt har tiltalt det 33 år gamle barnebarnet. Han møter selv som aktor i retten i Gjøvik tinghus i februar 2023. Foto: Oliver Orskaug

Politiinspektør Richard Røed i Innlandet politidistrikt har tiltalt en 33 år gammel kvinne fra Dokka for ett tilfelle av grovt underslag og ti tilfeller av bedrageri mot sin egen bestemor.

Underslaget er det groveste, og dreier seg om totalt 932.000 kroner. I tidsrommet januar 2016 til desember 2019, skal kvinnen ha brukt sin nå 82 år gamle bestemors bankkort og Bank-ID til å ta ut kontanter til seg selv og handle private varer og tjenester.

Politiet mener hun også har betalt egne regninger med bestemorens midler.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier 33-åringens forsvarer, advokat Håvard Fremstad i Gjøvik til Finansavisen.

Det er satt av to dager til rettsaken mot kvinnen, som starter i Gjøvik tinghus i slutten av februar neste år.

Kredittlån og netthandel

I kroner og ører er underslaget det mest alvorlige, men barnebarnet er også tiltalt for ti tilfeller av bedrageri mot en rekke bedrifter som er begått i bestemorens navn.

Alle de påståtte bedrageriene skal ha skjedd over en periode på syv måneder i 2019.

33-åringen skal ha tatt opp kredittlån i banker og finansinstitusjoner som SEB, Santander, Entercard, Bank Norwegian, YX Visa og DNB. Hun skal også ha handlet på kreditt gjennom nettbutikker som Ellos, NetOnNet og Jotex.

Det største kredittlånet som ble innvilget i den 82 år gamle kvinnens navn var i Bank Norwegian, og var på 55.000 kroner. Totalt 187.000 kroner skal barnebarnet ha fått i kreditter.

Varehandelen på nettet beløp seg til vel 27.000 kroner.

Legger man sammen alle de ti tilfellene som er omtalt tiltalen, så skal barnebarnet ha underslått og bedratt totalt 1.146.000 kroner.