<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hvem er de hemmelige FTX-kreditorene?

Utenlandske FTX-kreditorer har levert begjæring om å få være anonyme i konkursbehandlingen.

Publisert 30. des. 2022 kl. 10.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 234 ord
19 MILLIARDER UTESTÅENDE: Private kreditorer vil ikke stå frem i FTX-saken. Personene på bildet har igen ting med saken å gjøre og er kun ment som illustrasjon. Pixbay

Reuters melder at det er frykten for id-tyveri og svindel som er årsaken til kravet om anonymitet.

Normal prosedyre ved amerikanske konkursbehandlinger, er å publisere en komplett oversikt over hvem kreditorene er og hvilke beløp de har utestående hos den konkursrammede. 

Også privatpersoner blir listet i sin helhet.

Mystisk gruppe

Gruppen med utenlandske, private kreditorer har over 19 milliarder kroner utestående hos FTX. De hevder overfor dommeren ved konkursretten i Wilmington, Delaware, John Dorsey, at deres tilfelle er av det spesielle slaget.

Derfor vil de forbli anonyme

I en begjæring fikk Dommer Dorsey fremlagt at offentliggjøring av utlendingenes navn kunne medføre at det kan bli vanskeligere å selge deler av FTX virksomhet. Et slik salg er viktig for å sikre mer kontanter inn i konkursboet.

«Kryptovaluta-eiere er spesielt utsatt for svindel og tyveri siden kryptovaluta er vanskelig å spore og det finnes færre sikkerhetsmekanismer på plass for å beskytte kontoene», skrev gruppen i anmodningen.

Også FTX søkte unntak om offentliggjøring av kundenavn, noe det amerikanske justisdepartementet, og avisene New York Times og Wall Street Journal, protesterte kraftig mot.

Celsius Network

Personvernet til kunder av konkursrammede kryptobørser har tidligere vært oppe til rettslig behandling. I oktober, under konkursbehandlingen av Celsius Network, fastslo dommeren at navnene skulle offentliggjøres, men epostadresser og boligadresser skulle sladdes.

Dommer John Dorsey vil avgjøre spørsmålet om anonymitet i en høring 11. januar. Han har varslet samtlige FTX kreditorer om å spille inn sine synspunkt.