<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økokrim anker alle frifinnelser etter Maribel-konkurs

To av fire menn ble frifunnet etter at hotellkjeden Maribel gikk konkurs. Nå anker Økokrim dommen.

Publisert 22. sep. 2023 kl. 13.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
ANKER: I sommer ble rettssaken i forbindelse med Maribel-konkursen behandlet i tingretten. Økokrim er ikke fornøyd med utfallet. Foto: Leif Ingvald Skaug / Økokrim

To menn ble dømt for grov økonomisk utroskap etter konkursen i hotellkjeden Maribel. I tillegg ble to menn frikjent, noe Økokrim nå har anket.

– Alt av frifinnelser i saken ankes. Det er hovedsakelig på bevisbedømmelsen og lovanvendelsen, sier Ragna Flækøy Skjåkødegård til E24.

Det var i november i fjor at Økokrim reiste tiltale mot fem personer for grov utroskap, grovt skattesvik, grovt bedrageri og grovt heleri. Økokrim konkluderte med at det hadde blitt inngått fiktive avtaler for å dekker over den økonomiske utroskapen.

Samtlige nektet straffskyld.

62 millioner kroner

Fire av mennene fikk saken sin behandlet i sommerens rettssak. Én mann ble dømt til tre år og to måneders fengsel, mens en annen ble dømt til tre års fengsel. To ble helt frikjent, og alle fire ble frifunnet for inngåelse av fiktive avtaler.

Samlet sett anker Økokrim altså alle frifinnelser. Økokrims tiltale for utroskap gjelder en lang periode og et samlet beløp på rundt 62 millioner kroner.

Det ble lagt ned påstand om to års fengsel for eiendomsinvestor Alf Ulven og advokat Per Arne Damm, som endte opp med å bli frikjent. Ifølge Dagens Næringsliv er det investorene Mads Jacobsen og Rune Firing som ble dømt.

Maribel stod for driften av rundt 50 hotell under merkenavnene First Hotels, Moxy og Courtyard by Marriott. Maribel tok over driften av hotellene i 2018, men sommeren 2022 ble det slått konkurs, blant annet grunnet økonomiske konsekvenser av pandemien.