Den mediesky investoren, som siden våren 2020 har vært siktet for drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen, har siden hustruen sporløst forsvant, økt sin formue med hele 1,2 milliarder kroner, fra 1,7 til 2,9 mrd. kr. Dette skyldes i stor grad suksess i kraftmarkedet gjennom strømselskapet Elkraft, der Hagen eier 70 prosent. I tillegg sitter han på en eiendomsportefølje som til tross for et dårligere marked jevnt over leverer solid med leieinntekter. Det gjør at Hagen fortsetter å klatre oppover på Kapitals 400 rikeste-liste. Kapital har fulgt hans forretningsvirksomhet i 25 år. Hagen kom inn på listen over Norges 400 rikeste i 1999, da med en anslått formue på 550 millioner kroner. Milliardæren har gjennom sin forretningskarriere holdt en lav profil, men han ble mot sin vilje kraftig eksponert i offentligheten etter at kona forsvant og han selv ble drapssiktet.
Bakgrunn
Les en artikkel Kapital skrev om Tom Hagens formue fra 2020.
Tom Hagen har levd relativt nøkternt og har holdt seg unna offentligheten i flere tiår, inntil forsvinningen av hans kone eksploderte i mediene i 2018, en sak som i skrivende stund er uoppklart.
Gjennom sitt Holding 2-konsern har han sakte, men sikkert bygget opp en stor formue. Hagen kom inn på listen over Norges 400 rikeste i 1999, da med en anslått formue på 550 millioner kroner.
Hagens formuesutvikling de siste 20 årene er tuftet på å utvikle og leie ut forretningslokaler samt å selge strøm til bedrifter.
Den mest verdifulle investeringen er i Elkraft, et selskap han bidro til å etablere som en lønnsom aktør på 1990-tallet. Gjennom Holding 2 eier Hagen 70 prosent av Elkraft, som kjøper strøm på kraftbørser og selger videre i det nordiske bedriftsmarkedet.
Tom Hagen er opprinnelig fra Hadeland, men har bodd på Fjellhamar siden begynnelsen av 1980-tallet. Det var i 1978 bygningsingeniøren startet sin virksomhet. Hagen drev først innen byggeledelse og levde i mange år på honorarer. Så bestemte han seg for å bygge selv. Etter hvert ble han også klar for å satse utenfor Lørenskog-området.
Hagen har også en liten del av formuen i aksjer gjennom eierandeler på 45 prosent i Financial Funds og F2 Funds