Komisk utspill fra Tybring-Gjedde

Christian Tybring-Gjedde (FrP). Foto: NTB Scanpix
Leder

Dette var Trygve Hegnars leder i Finansavisen fredag 24. januar 2020.

Før FrP er ute av statsrådkontorene og blitt et opposisjonsparti, går partiets stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde ut i Klassekampen og snakker varmt om et fremtidig regjeringssamarbeid med Senterpartiet.

Det er kanskje lett å tro at Sp og partileder Trygve Slagsvold Vedum gjør hva som helst og hopper hit og dit for å få regjeringsmakt i 2021, men vi anser det for utenkelig at Sp skal bytte side bort fra Ap og SV. Tybring-Gjedde sier at FrP nå skal starte arbeidet med en ny strategi og at «dette vil være mitt råd inn i det arbeidet».

Han får støtte og følge av innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim, som sier at «det er et demokratisk problem at partier som nesten ingen har stemt på, kommer med løsninger nesten ingen vil ha».

Venstre og KrF står ikke høyt i kurs der.

Siv Jensen var inne på noe lignende i høst da Sp i sitt alternative budsjett la frem større avgiftskutt enn regjeringen, men Jensen ironiserte over situasjonen og sa at «bytt side fremfor samarbeid med skattekåte rødgrønne partier».

Mens Trygve Slagsvold Vedum har sagt at hans ideelle regjering består av Ap og Sp, med SV som en nødvendig reserve, har Siv Jensen nå valgt å forlate Solberg-regjeringen, mens ledende politikere i FrP vil regjere med nettopp Solberg og Høyre, med tilskudd av Sp.

Dette er rett og slett for dumt. Kan ikke partiets politikere tenke seg om noen timer eller dager før de kommer med nye løsninger? La statsrådene i det minste få pakke ned sine private eiendeler først.

Tullet Christian Tybring-Gjedde kommer med vil bare skade FrP

Avtroppende statsråd Sylvi Listhaug sier i det minste at hun vil vinne tilbake FrP-velgere som har flyktet til Sp.

Det er halvannet år til neste valg, og regjeringen vil i denne tiden bestå av Høyre, Venstre og KrF. FrP vil være i opposisjon, og Sp har valgt Ap. Det tullet Christian Tybring-Gjedde kommer med vil bare skade FrP.

Mens Tybring-Gjedde vil innlede samtaler med Sp, ler de seg vel nesten i hjel i Ap og Sp.

En som sjelden smiler er Sps parlamentariske leder Marit Arnstad, og hun sier til Klassekampen at «å tenke seg at Sp skal i regjeringssamarbeid med Høyre og FrP, som har sentralisert Norge og økt forskjellene, er helt uaktuelt. Det er noe komisk over at FrP sitter og spekulerer i nye regjeringssamarbeid med Sp og Høyre, kun dager etter at de gikk ut av Erna Solbergs regjering».

Komisk er ordet.

Det er også slik at Høyre og Erna Solberg aldri vil forlate eller forkaste sine partnere, Venstre og KrF, uansett hvor små de er, for å danne et regjeringsalternativ med Høyre, FrP og Sp.

Prioritet nummer én for Erna Solberg er å finne gode statsråder, og både Knut Arild Hareide (KrF) og Abid Raja (Venstre) er på vei hjem fra en komitéreise i Asia. Det gir vel Solberg hodepine nok, om hun ikke skal få Tybring-Gjeddes kannestøperier i tillegg.

VIDEO: Trygve Hegnar:  – En gavepakke for de rødgrønne

– Jeg mener det er en klar overreaksjon, sier Trygve Hegnar.