Mer dop og finans i NRK

De fire mannlige hovedrolleinnehaverne i «Exit». Fra venstre: Jon Øigarden (Jeppe), Pål Sverre Hagen (William), Tobias Santelmann (Henrik) og Simon J. Berger (Adam). Foto: Stephen Butkus/Fremantle/NRK
Leder

Kulturavdelingen i NRK hadde stor suksess med serien «Exit», som ble vist høsten 2019.

Ingen annen norsk dramaserie er blitt strømmet så mye. Det snakkes om halvannen million seere på en enkelt visning. Selvfølgelig selger sex, dop og utroskap blandet med en dose finans.

Det var god underholdning, og det er ikke uventet at NRK måtte følge opp med sesong 2.

Den kommer nå. Fredag 5. mars.

Noe av det som pirret seerne i sesong 1, var NRKs påstand om at figurene i filmen var hentet fra virkeligheten. Fra Aker Brygge.

Vi ble til og med hentet inn til Dagsnytt 18 for å forklare om det virkelig var hendelser og personer fra virkeligheten. Vårt svar var at det var det ikke. Ikke slik å forstå at folk innen finans ikke har brukt narkotika eller drevet hor, men dette var en røverhistorie. Kjente finansfolk sniffer ikke narkotika døgnet rundt mens andre ser på, og de ligger ikke med prostituerte i andres påsyn. De er heller ikke kjent for å banke opp og sjikanere sine koner hele tiden. Eller kaste vennene på sjøen under sommerfestene.

Det blir nye seerrekorder. Det koker jo på Oslo Børs

Vi trodde og tror at enkelthendelser var «sydd sammen» til personlighetskarakteristikker.

Kanskje var vi naive.

Men nå er altså sesong 2 her. NRK vil igjen ha vår mening, og på den måten gi serien legitimitet. Vårt svar var at vi ikke så det som naturlig å drive reklame for NRK, men uansett måtte vi jo se serien først. Så vi har sett en liten smakebit, og det var bare hor og dop.

Akkurat som i sesong 1.

Og det var god underholdning. Historier fra «virkelighetens norske finansverden» er det imidlertid ikke. Det er vold, rus, penger og egoisme.

Men nå skal det være noe nytt. Kvinnene skal angivelig ha en mye større rolle. Det er bra.

De går fra mennene sine og gjør opprør. Luksusen er ikke så viktig.

Og også disse kvinnehistoriene skal være fra virkeligheten, fortalt til NRK og produsentselskapet Fremantle.

Poenget, som NRK vil selge inn, er at dette er virkeligheten. Vi skal gjette oss til hvem det kan være, Men vi tror det er unntakene.

Skuespillerne, Jon Øigarden, Tobias Santelmann, Simon Berger og Pål Sverre Hagen, er med fortsatt, og spiller bra. Det løfter serien. Og Agnes Kittelsen, som får nok av mannen (Adam) og flytter ut.

Det handler altså om fire grisete herrer som tjener pengene innen norsk finans og meglerverden.

Når serien kommer, vil pressen klare å hente frem nok av halvkjendiser som alvorlig kan fortelle at de kjenner seg igjen, og at livsstilen er godt kjent.

Det gjør ikke vi, men NRK har i hvert fall oppnådd at også vi gir «Exit 2» reklame.

Det blir nye seerrekorder. Det koker jo på Oslo Børs.