+ mer
SIKTER HØYT: Er det kjøpere der ute med 20 millioner kroner til overs? Hallvard Brekke Klingen i Privatmegleren skal snart ut i markedet med dette kjempebygget. Foto: Andreas Klemsdal

Prøver seg på bakkerekord i Kvitfjell

200 tomter er solgt i Kvitfjell Varden. Nå er Hallvard Brekke Klingen klar for et lite rekordforsøk. Et nybygg på 300 kvadratmeter i sibirsk tømmer har fått prislapp på 20 millioner kroner.

Kvitfjell

Varden er Kvitfjells tredje fjellside. Inntil for bare noen år siden var det skog her. På noen få år er det blitt en av de største utbyggingene i den norske fjellheimen.

Det var knyttet stor spenning til om prosjektet var en smule overambisiøst. Det var fortsatt tomter å oppdrive andre steder i Kvitfjell. En ny kjempeutbygging?

På det øverste området som ble definert som toppen ligger det 104 hyttetomter. Status nå er at alt er utsolgt.

Og kjøperne har ikke ligget på latsiden. Mange overtok tomtene våren 2018. Allerede ser deler av området ut som et veletablert hyttestrøk.

På en av tomtene stiger Hallvard Brekke Klingen fra Privatmegleren ut av sin firehjulstrekker. Byggverket som står her er intet mindre enn et rekordforsøk. En over 300 kvadratmeter stor hytte i eldgammelt sibirsk tømmer står snart ferdig. Han viser oss utsikten fra andre etasje, eller mesaninen. De som kjøper denne hytten får ikke bare en nøkkelferdig hytte. Den skal være fullstendig utrustet. Håndklær på badet skal henge klare. Men gratis er det ikke. Rekordforsøket lyder på 20 millioner kroner.

Det er den relativt anonyme LMH-gruppen som står bak byggverket.

Klingen er overbevist om at det finnes kjøpere for en fritidseiendom i denne prisklassen. Han har stadig solgt hytter til over 10 millioner i nabolaget.

– Den der solgte jeg for 12,7 millioner kroner og den der for 13,3 millioner, sier Klingen og peker på hytter i nærområdet.

200 NYBYGG: Varden Panorama selges unna. Her går hytter mellom 4 og 7 millioner kroner. Foto: Andreas Klemsdal

Brød og melk

Men hverdagskosten i Varden har helt andre prislapper. Nyheten denne høstferien er Vardensvingen, som består av 11 familiehytter. Det blir moderne hytter med tre til fire soverom, tv-stue, to bad og stor skibod. Fra disse hyttene blir det gåavstand til skitorget på vestsiden med blant annet serveringssteder som Tyrihanstunet samt Gondolen Fjellbistro.

– Det er ikke alle som vil være på toppen. Prisnivået er ikke nødvendigvis fallende jo lengre ned man kommer. Lengre ned har man andre kvaliteter. Her kan man rusle til butikken som snart kommer i området, sier Klingen.

Samtidig tikker det og går i prosjektet Varden Panorama som ligger halvveis opp i bakken. Dette er typisk hytter med mindre tomter, som koster fra 4 til 7 millioner kroner. Her er rundt 20 hytter solgt.

Totalt anslår Klingen at det er potensiale for å bygge ut 500 tomter i Kvitfjell Varden. Rundt 200 er solgt så langt.

– Hvem er den typiske Varden-kjøperen?

– Det er kjøpere som vil ha begge deler. De vil ha alpint-kvalitetene som Kvitfjell er så kjent for. De beste snøforholdene og et utvalg av bakker som du ikke finner maken til i Norge. Men de vil også ha langrennsmulighetene. Gå opp der, sier Klingen og peker.

– Og det er ikke mer enn 1,2 mil til Skeikampen.

Jeg tror denne høsten blir veldig bra. Men det er ingen bonanza

Han hevder at mange av interessentene også er mennesker som selger hytter på andre destinasjoner fordi de nå ser at Kvitfjell kommer til å få fasiliteter i form av butikker og serveringssteder.

Selv om salget går unna mener meglere at markedet ikke er brennhett.

– Jeg tror denne høsten blir veldig bra. Men det er ingen bonanza. Det er et sunt marked.

Det er nå rundt tre år siden han kjørte folk på snøscooter opp til Varden for å forklare hva dette kunne bli. Nå er mye av det blitt til. En liten gondol for å ta folk over veien til andre siden. En stolheis. Et restaurantbygg på toppen. Veier i alle retninger og en stor kulvert for tilbringerløype. Og selvsagt alt som er lagt i bakken som vi ikke ser, men som gjør at folk kan melde inn hjemmekontor, selv om de sitter på hytta.

– Det har gått fort for mange. Da folk kom hit var det mange som sa de ville strekke budsjettet for å få den hytta de ville ha.

SIDE OM SIDE: Kvitfjell Varden ligger tvers overfor Vestsiden. Foto: Andreas Klemsdal

Flere storhytter

Denne vinteren blir det et aldri så lite kretsmesterskap rundt 20-millionersmerket. For på Kvitfjellsiden ligger det nå ute to herligheter i denne prisklassen.

I Måsåhaugan 14 ligger en kjempehytte fra 2010 med et bruksareal på 465 kvadratmeter. Denne har fått prislapp på 19 millioner.

I Gammelseterlia 23 ligger en av de første virkelig imponerende byggverkene i Kvitfjell. Hytta er fra 2000 og er på 360 kvadratmeter. Prisen her er 19,5 millioner kroner. Begge hyttene ligger noen hundre meter opp fra Gudbrandsgard hotel.

SNART FERDIG: I denne stuen blir det stas å feire påskeferie. Hallvard Brekke Klingen fra Privatmegleren er på inspeksjon. Foto: Andreas Klemsdal

Nyheter
Lørdag
Fritidsbolig