+ mer
STERK BOK: Mary L. Trump har skrevet en sterk bok om familien som formet verdens mektigste mann.

Ny bok: Slik ble Donald Trump formet av faren

Donald Trump er et produkt av en suksessrik, men dysfunksjonell familie, ifølge niesen Mary L. Trump.

Er vi virkelig ikke ferdige med bøker om Donald Trump nå? Det er publisert hundrevis av dem! Dessuten: Alt er feil med denne forfatteren. Mary L. Trump, Donald Trumps niese.

Hun er den bitre niesen. Hun er datteren av den mislykkede broren. Arvingen som bare har sett ulempene med rikdommen. I tillegg er hun psykolog. Skal hun velte psykologiens lover over på historien om familien Trump?

Det er all grunn til å være skeptisk til forfatteren av den ferske Trump-boken «Too Much and Never Enough».

Men det er også grunner til å være nysgjerrig. Ifølge CNBC har denne boken nå solgt 1,3 millioner solgte eksemplarer, én uke etter at den kom ut. Så hva er det med denne boken?

Det er kanskje vanskelig å svare på, men det ER noe ved denne boken. Donald Trumps niese greier å fortelle en historie om Trump-familien som er veldig overbevisende.

Hun har stemmen til en forfatter, kunnskapen til et familiemedlem og analysen til en psykolog.

«Too Much and Never Enough»

Mary L. Trump

Simon & Schuster

+ Fascinerende lesing.

+ Masse nytt om hva som formet Donald Trump.

- Avslører sin egen bitterhet i starten.

- Mye av innholdet har forfatteren fra andre kilder.

Den sterke faren

Historien om familien Trump er forbløffende. Fred Trump mister faren etter spanskesyken og bor sammen med sin mor. I ung alder greier han å tjene penger ved å bygge garasjer. Senere bygger han leilighetskomplekser. I en alder av 25 år har han politiske kontakter og er en vellykket entreprenør. Først bygger han militærforlegninger for marinen langs østkysten, senere leiligheter for militære med betydelig statlig finansiering. Fred Trump blir en av de store utleiehaiene i USA ved byggingen av Shore Heaven og Beach Heaven i Brooklyn. Han blir beryktet. Han kan plukke opp en ubrukt spiker på en byggeplass og sette bygningsarbeiderne til veggs for å sløse.

Tøff oppvekst

Historien starter når de to sønnene, Freddy (Fred jr.) og Donald begynner å bli eldre. Faren driver utstrakt forskjellsbehandling av de to.

Mary L. Trump utfører den komplette psykologiske analysen. Moren til Freddy og Donald blir syk og greier aldri å gi dem den oppmerksomheten og omsorgen som mødre ofte gir. Faren er derimot beinhard. Han har ekstreme forventninger til sønnene.

Reglene i huset der de vokste opp er beinharde: Vær alltid den tøffeste. Å lyve er ok. Å innrømme at du tok feil er et tegn på svakhet. Det samme er vennlighet. Å ydmyke andre derimot, er et hendig verktøy i hverdagen.

Donald vokste opp med en eldre bror som ikke greide å etterleve dette regimet og ble straffet deretter. Donald kommer seg på en eller annen måte gjennom det og blir utpekt av faren til å ta over imperiet, Trump Management.

Mens Freddy dør 42 år gammel vokser Donald opp som et produkt av en far som nærmest beskrives som en tyrann.

Hele historien er fascinerende og underholdende. Og selv om Mary L. Trumps bitterhet stadig skinner igjennom er historien for stor til at det ødelegger. Vi snakker tross alt om verdens mektigste mann.

Lørdag
Bokanmeldelser