I denne episoden av podden Veien hit forklarer sikkerhetsekspert Kai Røer i CTRe hvordan svindlerne stadig blir mer utspekulerte og hvilke fiffige metoder de bruker. Redigering: Lotta Kirsebom

Slik opererer de utspekulerte nettsvindlerne

– Hvis du er det minste i tvil om en epost kan være falsk: IKKE svar, da får svindlerne akkurat det de ønsker, sier sikkerhetsekspert Kai Røer i CLTRe.

Det florerer med falske eposter, og hvis du får beskjed om at du nettopp har arvet ti millioner av en utenlandsk slektning du aldri har hørt om, skjønner de fleste at det er svindel. Problemet er alle de epostene du eller din bedrift mottar og ikke forstår er svindel. Det kan være alt fra at norske myndigheter sender ut søknadsskjema for hjelpepakker i forbindelse med corona til den nesten like lavthengende frukten fra Skatteetaten. Eller avsenderen som dukket opp for et par dager siden: Posten Norge.

I denne episoden av podden Veien hit forklarer sikkerhetsekspert Kai Røer i CTRe hvordan svindlerne stadig blir mer utspekulerte og hvilke fiffige metoder de bruker.

Vi elsker besøk! Har du en historie du har lyst til å dele med oss har vi kaffen klar. Inviter deg selv på veienhit@finansavisen.no

Lytt til Veien hit på denne siden, eller abonner på Apple Podcasts eller Spotify.

Lørdag
Gründerintervjuet