+ mer
ENTIREBODY-GRÜNDER SANDER ANDERSEN: Alt skal være billig og gå raskt. Nettopp derfor er livsstilsendringer så vanskelig. Foto: Hilde Oreld

– Ikke fjern øl og sjokolade fra kostholdet

Er årets nyttårsforsett det samme som tidligere år? Å trene mer og gå ned i vekt? Den tidligere toppsvømmeren Sander Andersen vet hvorfor du bommet i fjor.

Entirebody AS

Navn: Sander Andersen (24).

Forretningsidé: Personlig, digital kostholds- og treningsveiledning.

Ambisjon: På børs før jeg er 30 år og bikke 1 milliard kroner i omsetning om fem år.

Finansiering: 3,5 millioner fra Innovasjon Norge, 2 millioner i en liten emisjon, og skal ha en større emisjon i første kvartal i år.

Eiere: Hovedaksjonærer er gründeren (53%), medgründer Eirik Nielsen (36%) og Simula Innovation (8%).

TØNSBERG

Det begynner å bli en vane: Nyttårsforsettet om å trene mer og gå ned i vekt blir brutt allerede før årets første kalendermåned bikker over til februar.

– Overvekt påvirker selvbildet, og mangel på fysisk aktivitet påvirker både selvbildet og energinivået, sier Sander Andersen.

Teorien er enkel: spiser du for mye, blir du tjukk.

– Dette viser seg å være vanskelig i praksis. Nesten alt fungerer på kort sikt. Nesten ingenting fungerer på lang sikt. Og kosen skal ikke tas vekk, for den hører hjemme i livet ditt. Ikke ta vekk sjokolade fra en som liker sjokolade, eller øl fra en som liker å drikke øl.

FÅR HJELP AV STENGTE TRENINGSSTUDIOER: – Vi har aldri vokst så raskt som nå, og er på vei inn i Storbritannia og på sikt andre engelsktalende land, sier Sander Andersen. Foto: Hilde Oreld

Tipset kommer fra Sander Andersen. Den tidligere nordiske juniorverdensmesteren i svømming som senere har vært svømmetrener og studert idrettsvitenskap. Etter å ha gått svanger med en idé et par år, kastet han seg ut på dypt vann i 2018 og ble heltidsgründer.

Overvekt påvirker selvbildet, og mangel på fysisk aktivitet påvirker både selvbildet og energinivået

– Først tenkte jeg å bli toppidrettstrener på nett, for jeg jobbet med noen av Norges beste fitnessutøvere og bodybuildere, samt personer på høyt nivå i svømming og klatring. Planen var å vise hvordan de skulle bruke styrketrening for å øke prestasjonene. Men det ga ikke nok, for det er ikke nødvendigvis slik at de som jobber hardest lykkes i idretten. Derfor har jeg heller fokusert på folkehelseproblemet med overvekt, sier Entirebody-gründeren.

Nettet blir mindre intimt

Entirebody er en heldigital abonnementstjeneste hvor kundene får sin private coach gjennom en app.

– Kundene starter med å gi informasjon om seg selv og hvorfor de ønsker å endre livsstil. Coachene skreddersyr et opplegg, og erfaringer så langt er at kundene synes det er komfortabelt å skrive digitalt, for da blir det ikke så intimt.

– Hva er typisk informasjon kundene gir fra seg?

– Vekt, hvordan de sover, hvordan de håndterer stress, om de velger lettvinte løsninger som junkfood og så videre. På ukentlig basis får de samtaler, tips og triks slik at de kan lære å håndtere situasjoner hvor de tidligere skled ut ti av ti ganger. Nå klarer de seg kanskje syv av ti ganger. Kundene lærer rett og slett å ta smarte valg, sier Andersen og sukker oppgitt:

– En av utfordringene er at McDonald´s, Foodora og andre ønsker å gjøre livet så enkelt som mulig. Alt skal være billig og gå raskt. Nettopp derfor er livsstilsendringer så vanskelig. Det vi gjør, er å lage en oppskrift som gjør det bra på sikt. Vi må sette opp dominobrikkene riktig, slik at alt faller på plass.

Får hjelp av kunstig intelligens

I fjor omsatte Entirebody for rundt 8 millioner kroner, og veksten har vært sterkest mot slutten av året.

– Vi har aldri vokst så raskt som nå, og er på vei inn i Storbritannia og på sikt andre engelsktalende land. Verden blir mer digital, og det ser vi også på treningsfronten. Det er en årsak til at Apple og Google legger inn livsstil i sine smartklokker.

NESTE STEG ER EN KUNSTIG INTELLIGENS-ALGORITME: Hvis du skal ut og reise, vil algoritmen kanskje anbefale deg å fremskynde treningsøkten til før avreise. Foto: Hilde Oreld

I disse dager avsluttes en emisjon på 20 millioner kroner som skal få fart på veksten i Storbritannia.

– Men også for å bygge en kunstig intelligens-algoritme som skal revolusjonere måten mennesker endrer livsstil på. Med oss på laget har vi Kjetil Åmdal-Sævik som leder den digitale utviklingen i Kolonial.no og direktør Valeriya Naumova i Simula Consulting og deres team. Denne algoritmen skal ta oss til neste nivå og posisjonere oss som en viktig aktør innen forebyggende helse.

Målet er børsnotering

Og det mangler ikke på ambisjoner hos 24-åringen: Å gå på børs før han fyller 30 og bikke en milliard kroner i omsetning om fem år.

– Digital trening er blitt mer populært, og pandemien har forsterket dette ytterligere med stengte treningssentre og oppfordring om å holde seg mest mulig hjemme. Det siste året har over 1.500 nordmenn tatt i bruk plattformen.

MANGLER IKKE PÅ AMBISJONER: Sander Andersen vil på børs før han fyller 30. Foto: Hilde Oreld

– Hvordan vil den kunstige intelligens-algoritmen fungere i praksis?

– Algoritmer trent opp på historiske data fra samarbeid mellom kunder og coacher hjelper coacher å sette opp bedre trenings- og kostholdsplaner på en mer effektiv måte. På sikt vil de kunne snakke direkte med kundene for å skreddersy og tilpasse deres opplegg og gi gode råd når det trengs.

– Som for eksempel?

– Hvis du skal ut og reise, vil algoritmen kanskje anbefale deg å fremskynde treningsøkten til før avreise og gå litt hardere til verks fordi du ikke får trent på noen dager, samt gi råd til hvilke endringer du eventuelt kan gjøre i kostholdet i denne perioden. Hvis du har hjemmekontor vil algoritmen minne deg på og komme med anbefalinger om ulike styrke- og kondisjonsøvelser.

TIDLIGERE TOPPSVØMMER: Sander Andersen er tidligere nordisk juniorverdensmester i svømming. Foto: Hilde Oreld

Målet for Entirebody er å designe en robot-PT som gir støtte og oppfølging for å lette livsstils- og helseforbedringer ved bruk av digital, personlig trening.

– Det endelige målet er å få trening på blå resept som er validert av leger. Den plassen skal vi ta, derfor må vi være tidlig ute, sier Andersen.

Lørdag
Gründerintervjuet