+ mer
DE RIKES KONTAKT I BANKEN: Janicke Udbye Løvaas er Danske Banks nye sjef for Private Wealth Management. Der skal hun styre pengene til de med mest penger. Foto: Nicolai Giil

Janicke Udbye Løvaas geleider Norges rikeste i Danske Bank

Møt sjefen som holder rike arvinger i hendene når de får åpne foreldrenes pengebinge. 

Når Norges rikeste familier skal putte pengene til arbeid er det ikke nok å sette de på sparekontoen og så starte slaraffenlivet. I stedet kommer de til Janicke Udbye Løvaas (50). Hun er den nye sjefen i Danske Banks Private Wealth Management-avdeling. 

Janicke Udbye Løvaas

Alder: 50 år. 

Sivilstand: Gift og har 3 barn. 

Stilling: Head of Private Wealth Management Norway. 

Aktuell: Ny i stillingen som sjef for Danske Banks Private Wealth Management-avdeling. 

Bakgrunn: 30 års erfaring fra Markets og Private Banking. 

Stortingets talerstol blir din. Hvilken sak tar du opp?

Hvordan skape bærekraftig velferd i Norge. 

Hva bør Norge bruke mindre penger på?

Byråkrati. 

Hva er din dårligste investering?

Kjoler hvor prislappen fortsatt henger på.

Hvilken bok vil du lese om igjen?

Diktbøker – anbefaler Trygve Skaug sin Ikke slipp.

Hvor går drømmereisen?

Størst fred og lykke finner jeg på hytta på fjellet.

Bank, bank og mer bank

For Udbye Løvaas har siktepunktet siden uteksamineringen fra Trondheims Økonomiske Høyskole vært på finansverdenen. Etter studiene startet trønderen rett i kapitalmarkedet i Fokus Bank, før hun flyttet til Oslo for å jobbe i Kværner som cash manager. Så tok hun turen til JP Morgan, og etter fem år i hovedstaden fulgte returen til Trondheim i Sparebanken Midt-Norge. Deretter ble hun hentet inn som sjef for DNB Markets. Og etter seks år startet hun hos sin nåværende arbeidsgiver: Danske Bank.

– Da jeg sluttet i DNB våren 2008 var børsen på en all-time high. 

Etter tre måneders karantene startet hun endelig i Danske. Finanskrisen hadde i mellomtiden blitt et dystert faktum. 

– Da hadde vi absolutt hele krisen i hodet. 

Stealth Wealth og andre engelske ord

Siden har Udbye Løvaas blitt værende. Og nå, 12 år senere, har hun blitt sjef for bankens Private Wealth Management-avdeling, en stilling hun tiltrådte i mai. Det er hit formuende kommer for en helhetlig, langsiktig rådgiving, som Udbye Løvaas kaller det. 

– Dette er for de mest formuende kundene som banken har. Det er både velstående privatpersoner og deres holdingselskap, samt forvaltning av likviditet for våre bedriftskunder. 

Noen tenker kanskje at det er nokså fint og snobbete. Det er det egentlig ikke.
Janicke Udbye Løvaas

– Private Wealth Management har vært et viktig satsningsområde de siste årene.

I Markets ble det mer kjøp og salg av enkelttransaksjoner. Nå er det hele kundeforholdet som står sentralt. Men vil du være med på moroa, så skal du vite at det koster. Inngangsbilletten er at familien har 10 millioner kroner i plasserbar formue. Det er det ifølge Udbye Løvaas flere enn en skulle tro som kan være med på. 

– Jeg tror at veldig mange kunne hatt et stort utbytte av å ta del i den kompetansen vi kan tilby kunden. I Norge finnes det mange som kvalifisere til et slikt tilbud, men som ikke nødvendigvis har tenkt på det. Det er mange millionærer, men ikke i forhold til antall kunder. Noen tenker kanskje at det er nokså fint og snobbete. Det er det egentlig ikke. 

Blikket rettet mot neste generasjon 

Spør du Udbye Løvaas om hva hennes pasjonsdrevne prosjekt på jobben er, da svarer hun «Next Generation». I bankbransjen er det lov med mange engelske lånord.  

PREPPER ARVINGENE: Som sjef for Danske Banks private wealth management-avdeling må Janicke Udbye Løvaas spille mange roller. Ofte både rådgiver og advokat, sier hun. Foto: Nicolai Giil

– Det jeg jobber mye med og er veldig engasjert i er neste generasjon. Syv av 10 norske selskaper er familieeid. Men når skal disse overføres til neste generasjon? Det å legge til rette for eierskifte er en viktig oppgave. Når skal det skje? Hva slags eierskap? Vil du være en aktiv eller passiv eier? Hvilke rolle vil du ha?

Det er disse spørsmålene hun prøver å hjelpe sine kunder å svare på – gjennom rådgiving og seminarer. 

– Det praktiske rundt generasjonsskifter er kjent, og noe en familieadvokat kanskje tradisjonelt ville gjort. Men det vi setter fokus på er prosessen rundt det – hvordan selskapet skal overleveres. 

Voksenopplæring

Danske Banks «Next Generation»-seminar arrangeres av Private Wealth Management-avdelingen årlig. Da dukker Norges vordende storarvinger opp i en flokk på mellom 20 og 25 deltakere. Nesten to tredjedeler er kvinner. Og i utgangspunktet er de fleste mellom 20 og 40 år. 

– Det er veldig bra. Det forteller noe om den generasjonens holdning til eierskap og verdier. De ser kanskje i større grad verdien av kommunikasjon. Ikke bare detaljene og strekene under svaret i et eierskifte. 

Sammen med professorer fra prestisjeskolen INSEAD kjører de caseløsninger for å demonstrere hvor viktig kommunikasjonen er mellom generasjonene og arvingene selv. 

– Der jobber vi med dialog mellom søsken og deltakere. Er du arving eller skal overta en familiebedrift er ikke det nødvendigvis noe du kan snakke med en kompis om. De har kanskje ingen forutsetning for å relatere til det. 

– Det å vekke neste generasjon til å ta en stilling til eierskap er utrolig viktig, synes jeg. 

Og resultatene mener hun taler for deg selv. 

– Jeg får uoppfordrede telefoner fra foreldre som forteller om svært oppspilte og engasjerte arvinger etter seminarene. Deltakerne kan gå hjem igjen med mye ny kunnskap og ta starte en ny dialog med foreldrene. 

– Blir man sendt på kurs hvis mamma og pappa synes du tar for lite engasjement?

– Vel, det er jo ofte foreldrene vi snakker med først. Men deltakelse i kursene skjer gjennom at vi foreslår det for dem. De sier kanskje at barna ikke er så veldig motiverte, eller at det kanskje er for tidlig å tenke på eierskifte. Men når de unge kommer tilbake sier de at opplegget er kjempebra, og at de faktisk er interessert. Noen arvingene har kanskje fått inntrykket av at de ikke slipper til. 

Resultatet er at de fleste får hjem superengasjerte barn, ifølge Udbye Løvaas. 

På «Next Generation», som foregår årlig, har det nå deltatt over 100 av Norges fremtidig rikeste over en periode på fem år. 

– Det å sette arvinger fra forskjellige familier sammen i disse seminarene har de enkelte stor nytte av. Du kan diskutere ting og skape nettverk med andre i samme situasjon. Det er viktig. 

Guidet disrupsjon

Mye makt ligger det i å kunne påvirke de som er Norges rikeste i morgen. For Udbye Løvaas handler det primært om kundenes egne ønsker. Men det er også en mulighet for å se mot det grønne skiftet. 

– Vi diskuterer mye om disrupsjon. Verden er jo i endring. Det er ikke nødvendigvis at det mamma eller pappa gjorde før er noe som funker i morgen. Eierskiftene som skjer gjennom arv eller salg er en mulighet til endring. Selger du kommer det gjerne kapital ut av det salget. Enten kan du la banken forvalte deg for deg, eller så kan du gjøre noe helt annet. Bli engleinvestor. 

NESTE STEG: – Jeg tenker vi er i den tidsfasen som historiebøkene om hundre år vil kalle «det grønne skiftet». Foto: Nicolai Giil

– Vi ser at mange ønsker seg et aktivt eierskap. De unge brenner ofte for saker og ting. Da kommer vi inn på ESG, og samfunnsansvar. Det trenger ikke være noen motsetning i det å ønske seg avkastning samtidig som det går til nytte i et formål som er bra for verden. 

– Hvordan setter du deg selv i perspektiv til dette?

– Jeg tenker vi er i den tidsfasen som historiebøkene om hundre år vil kalle «det grønne skiftet». Jeg har en viktig mulighet til å påvirke det skiftet. Samtidig viderefører jeg det som min avdeling har gjort tidligere, men det er fremtiden som er aller viktigst. Da jeg var i DNB Markets var ikke det noen prioritering. I dag er ESG et fokus i mye større grad. 

Siste generasjon

Forskjellen fra sine tidligere jobber synes ikke trønderen er så store. Men litt er det jo. 

– I DNB Markets var jeg operativ leder. Sjef for aksje, valuta og plasseringsmeglere. Der var det mer fokus på kjøp og salg. Mer trading. Men også rådgivingsorientert. 

– I private banking jobber vi på en annen måte. Det handler egentlig om langsiktig forvaltning av formuene til folk. Vi driver holistisk rådgiving. Det er kanskje ikke et ord alle har forhold til, men vi gir rådgiving på 360 grader. Formuesforvaltning. Kreditt. Dagligbank. Økonomisk trygghet og forsikring. Og så har vi dyktige skatteadvokater, legger Udbye Løvaas til. 

Hennes lange bank-CV har styrket hennes tro på seg selv. 

– Det er veldig kraftig med den erfaringen jeg har fra rente- og aksjemarkedene. Det å bevare roen når det skjer ting, og at vi står igjennom noe synes jeg er veldig viktig. De siste årene har det som veier mest vært måten vi er rådgiver for kunden. Vi er en bank – det sitter ikke masse meglere her med egne syn. Vi fremmer et syn: bankens syn. 

Påvirke det grønne skiftet

Hennes motivasjoner er mange. En av dem er resultatene hun ser hos familiene. 

– Det er ingenting som er hyggeligere enn den feedbacken man får fra kunden. For eksempel når en far ringer og sier «det er så kult å få hjem ungdommene så engasjerte». 

Av utfordringer tenker Udbye Løvaas mest på disponering av egen tid. 

– Det er ikke vanskelig, men det å disponere tiden sin riktig er viktig for meg. Man må ha tid til kunder, medarbeidere og alt det interne.

– Men jeg er egentlig ganske god på det å disponere tiden riktig, avslutter sjefen vitterlig. 

Lørdag
Profil