<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tror ECB hever med 50 basispunkter

Publisert 26. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord

Danske Bank og Nordea Markets tror Den europeiske sentralbanken setter opp renten med 50 basispunkter både torsdag neste uke og på sentralbankens rentemøte i mars.

Gitt de veldig klare signalene på møtet i desember om at ECB hadde til hensikt å gjennomføre flere renteøkninger på 50 basispunkter fremover, vil alt annet enn en heving på 50 basispunkter komme som en overraskelse neste uke, påpeker Nordea Markets i en oppdatering.

«Vi forventer at ECB hever renten med 50 basispunkter neste uke og bekrefter at ytterligere en slik heving i mars forblir en rimelig antakelse», skriver meglerhuset.

Nordea Markets legger til at tallene for kjerneinflasjon har holdt seg sterke den seneste tiden, samtidig som økonomiske nøkkeltall stort sett har fortsatt å overraske på oppsiden.

Danske Bank peker i sin oppdatering torsdag på at ECB overrasket på den haukete siden på møtet i desember, noe som umiddelbart førte til strammere finansielle forhold i markedene. I løpet av januar har dette blitt reversert, og derfor venter Danske Bank at sentralbanksjef Christine Lagarde neste uke vil påminne markedet om å stramme inn de finansielle forholdene.

TDN Direkt