<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

En rekke viktige nøkkeltall denne uken

Oppmerksomheten i det norske rente- og valutamarkedet inneværende uke vil være rettet mot en rekke viktige nøkkeltall.

Publisert 30. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
VALUTATRANSAKSJONER: Handelsbanken Capital Markets venter uendrede kjøp fra Norges Bank i februar, mens DNB Markets tror sentralbanken øker til 1,8 milliarder kroner. Foto: Bloomberg

Oppmerksomheten i det norske rente- og valutamarkedet inneværende uke vil være rettet mot en rekke viktige nøkkeltall, deriblant offentliggjøring av valutatransaksjoner for februar, arbeidsledighetstall for januar, og boligprisutviklingen i januar.

Tirsdag offentligjør Norges Bank valutatransaksjoner for februar. De daglige kjøpene har vært 1,5 milliarder kroner i januar. Handelsbanken Capital Markets venter uendrede kjøp i februar, mens DNB Markets tror Norges Bank øker til 1,8 milliarder kroner. Handelsbanken tror ikke kjøpene vil bidra til vesentlig volatilitet i valutamarkedet på kort sikt.

Fredag forventer DNB Markets og Handelsbanken at den sesongjusterte arbeidsledigheten i Norge blir henholdsvis 1,7 og 1,6 prosent.

«Vi tror den sesongjusterte ledighetsraten igjen har holdt seg i ro i januar, på 1,6 prosent, og tror heller at det vil bikke litt oppover fra februar», skriver Handelsbanken Capital Markets.

Meglerhuset peker på at ledigheten normalt øker med et par tideler i januar, slik at deres estimat impliserer at den ujusterte ledighetsraten har økt til 1,8 prosent i januar.

På fredag kommer det også boligpristall for januar, og her venter Handelsbanken Capital Markets at prisene vil falle 0,8 prosent sesongjustert. Nominelt venter meglerhuset en prisoppgang på 2,0 prosent.

Av andre nyheter som er viktige inneværende uke er rentemøtene til Federal Reserve, Den europeiske sentralbanken, og Bank of England, samt arbeidsledighetsrapporten som kunngjøres fredag.

(TDN Direkt)