<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Høyeste forbrukertillit på 6 måneder

Til tross for en stigende trend siden i høst, er tillitten blant forbrukerne fortsatt rekordlav.

Publisert 24. feb. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
FORBRUKERTILLITEN FORTSATT LAV: Til tross for en positiv trend, er forbrukertilliten fortsatt rekordlav. Foto: Dreamstime

Forbrukertilliten (CCI) for Norge gjør et lite sprang fremover i februar, og styrker seg med 1,1 poeng fra januar, og er nå på minus 26,5 poeng. Det viser en ny måling fra Opinion.

Forbrukertilliten har vært rekordlav helt siden Russlands invasjon av Ukraina og vaket mellom minus 15 til minus 32 poeng. I oktober nådde den en topp på minus 32 poeng.

Ny økonomisk virkelighet

– Det at forbrukertillitsindeksen (CCI) har vært rekordlav siden Russlands invasjon av Ukraina for ett år siden, er et klart utrykk for alvorlighetsgraden i de utfordringene som har rammet mange. Vi står i en ny økonomisk virkelighet, sier Henrik Høidahl, fagsjef for politikk og samfunn i Opinion, i en kommentar.

Kun 19 prosent tror at den økonomiske situasjonen i Norge vil være bedre om et år, mens 46 prosent tror økonomien vil være litt eller mye dårligere.

– Det er fortsatt langt flere som tror at landets økonomiske situasjon vil være dårligere enn bedre om ett år, påpeker Høidahl.

Husholdningens økonomi er preget av prisvekst og høyere kostnader på lån og strøm.

– Prisvekst og høyere kostnader på boliglån og strøm påvirker i høyeste grad troen på egen økonomi nå sammenlignet med for ett år siden. Det er også langt flere som tror at husholdningens økonomi om ett år, sammenlignet med i dag, vil være dårligere, avslutter Høidahl.