<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Japan med sterkere økonomisk vekst enn ventet

Japans økonomi vokste 0,4 prosent i årets første kvartal og overgår markedsanalytikernes forventninger.

Publisert 17. mai 2023 kl. 08.06
Oppdatert 17. mai 2023 klokken 11.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 111 ord
GJENÅPNING: Den japanske økonomien har begynt å vokse igjen, delvis på grunn av gjenåpning for utenlandsk turisme etter opphevelse av coronarestriksjoner. Bildet er fra Hiroshima. Foto: NTB

Oppgangen tilskrives delvis oppsving i turisme etter at coronarestriksjonene er blitt opphevet. En oppgang på 0,6 prosent i privat forbruk bidro også til BNP-veksten i årets første kvartal.

Samtidig falt eksport av varer og tjenester med 4,2 prosent, noe som settes i sammenheng med utviklingen i verdensøkonomien og at den japanske valutaen har styrket seg etter fjorårets lave nivåer.

Verdens tredje største økonomi åpnet grensene for fullt for utenlandsk turisme i oktober etter to og et halvt års nedstenging som satte preg på landets økonomi.

Analytikerne hadde sett for seg en vekst på 0,2 prosent i årets første kvartal etter at det japanske bruttonasjonalproduktet (BNP) lå på stedet hvil i siste kvartal i fjor.

(NTB)