<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norsk industri snur moderat opp

Norsk industriproduksjon steg 0,6 prosent fra september til oktober, ifølge sesongjusterte tall fra SSB.

Publisert 7. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord
BIDRO NEGATIVT: Kjemisk industri trakk norsk industriproduksjon ned. Her fra Borregaards anlegg i Sarpsborg. FOTO: Anders Horntvedt

Norsk industriproduksjon steg 0,6 prosent fra september til oktober, ifølge sesongjusterte tall fra SSB torsdag morgen. 

Den største bidragsyteren til oppgangen var oljeraffinering, kjemisk- og farmasøytisk industri, med en økning på 5,1 prosent. Det var også oppgang i bygging av skip og oljeplattformer, samt data- og elektrisk utstyrsindustri.

Gummi, plast og mineralsk industri opplevde en nedgang på 2,9 prosent, delvis på grunn av lavere etterspørsel fra bygg- og anleggsbransjen. Metallindustrien opplevde også en nedgang i oktober.

Industriproduksjonen var uendret i perioden august-oktober sammenlignet med forrige tremånedersperiode. Selv om totalproduksjonen var uendret, var det store variasjoner mellom ulike næringer.

Samlet sett hadde den petroleumsrettede leverandørindustrien en produksjonsøkning på 0,4 prosent i perioden august-oktober sammenlignet med forrige tremånedersperiode. Det var derimot et fall i produksjonen innenfor kjemiske råvarer og gummi, plast, samt mineralsk industri.