<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Inflasjonen i Storbritannia høyere enn ventet

Inflasjonen i Storbritannia var høyere enn ventet i juni. Den er likevel i tråd med sentralbankens mål.

Publisert 17. juli
Oppdatert 17. juli
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
TREFFER PÅ INFLASJONSMÅL: Sentralbanksjef i Bank of England, Andrew Bailey skal ta en ny rentebeslutning kort tid etter at de nyeste inflasjonstallene kom onsdag.  Foto: Bloomberg

Den britiske inflasjonen var på 2 prosent på årsbasis i juni, uendret fra måneden før. Dette var høyere enn konsensus som lå på 1,9 prosent, ifølge Trading Economics.

Inflasjonen holder seg dermed på det laveste nivået i løpet av nesten tre år, og er i tråd med Bank of Englands inflasjonsmål på 2 prosent. 

På månedsbasis var det en oppgang på 0,1 prosent i inflasjonen fra mai til juni, på linje med konsensus. Dette er lavere enn oppgangen mellom april og mai, som var på 0,3 prosent.

Kjerneinflasjonen på årsbasis holder seg på 3,5 prosent, på lik linje med konsensus. På månedsbasis steg den 0,2 prosent fra mai til juni, høyere enn konsensus som var på 0,1 prosent. Det er likevel 3 prosentpoeng lavere enn oppgangen fra april til mai som var på 0,5 prosent.

Nærmer seg rentebeslutning

Inflasjonstallene for juni vil være de siste som publiseres før den britiske sentralbanken skal ta en ny rentebeslutning 1 august. 

Styringsrenten i Storbritannia har ligget på 5,25 prosent siden august 2023, og markedet spekulerer i hvorvidt det vil komme et rentekutt. 

Sannsynligheten for et rentekutt er nå på rundt 43 prosent, ifølge Bloomberg.