<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Viaplay i nye eiersamtaler – utsetter resultatframlegging

Viaplay er i samtaler med sine største eiere om en rekapitalisering av selskapet. Mandag kveld utsatte de tirsdagens resultatframlegging.

Publisert 24. okt. 2023
Oppdatert 24. okt. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
I TRØBBEL: Strømmetjenesten Viaplay er i samtaler med sine eiere om en rekapitalisering. Selskapet, som blant annet sitter på Premier League-rettighetene, sliter økonomisk. Bildet er fra mandagens kamp mellom Tottenham og Fulham.  Foto: Kin Cheung / AP / NTB

I en børsmelding sendt ut mandag kveld skriver selskapet at framleggingen av resultatet for tredje kvartal blir utsatt til senest i slutten av neste måned, skriver Kampanje.

Utsettelsen kommer i påvente av en konklusjon fra det Viaplay kaller «pågående diskusjoner med tre av gruppen største aksjonærer, låntakere og obligasjonseiere».

I sommer ble det klart at strømmeselskapet var i en økonomisk krise, blant annet etter innkjøp av dyre sportsrettigheter. Siden sommeren har Viaplay-aksjen falt med 90 prosent på Stockholmsbørsen.

– Selskapet har redusert arbeidsstyrken med over 30 prosent siden juli, samtidig som et antall originale produksjoner er avsluttet, heter det i børsmeldingen mandag. Da selskapet la fram sin omstruktureringsplan var 25 prosents reduksjon målet.

Canal+, norske Schibsted og et tsjekkisk mediekonsern er kommet inn på eiersiden siden i sommer. Til sammen eier disse tre nærmere 30 prosent av Viaplay-aksjene, skriver Kampanje.

Blant Viaplays største rettigheter i Norge, er Premier League til 2028, store deler av verdenscupen i vintersport til 2026 og Formel 1 til 2024.

NTB