<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økte abonnementveksten kraftig

Netflix leverte høyere omsetning enn det konsenus hadde forventet.

Publisert 23. jan.
Oppdatert 23. jan.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 256 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Ted Sarandos i Netflix. Foto: Bloomberg

Etter markedet stengte i New York slapp Netflix sine tall for fjerde kvartal og leverte bedre økning i omsetning enn forventet. På forhånd hadde analytikerne spådd en omsetning på 8,71 milliarder dollar, men strømmeselskapet overgikk forvetningene og leverte 8,83 milliarder.

Inntjening pr. aksje var noe dårligere enn forventet der Netflix leverte en EPS på 2,11 dollar mot 2,22 dollar forventet av LSEG, tidligere kjent som Refinitiv.

Økning i abonnenter

Betalende abonnenter var også bedre enn forventet for Netflix som i fjerde kvartal økte antallet med hele 13,1 millioner. Den økende trenden trenden var forventet fra Wall Street på forhånd, men selskapet klarte likevel å overgå de estimerte forventingene på antall.

På forhånd hadde analytikerne forventet at det totale antallet skulle øke til 256 millioner, men strømmeselskapet leverte sterkt og steg til hele 260,8 millioner i antall totale betalende abonnenter.

Netflix tok et nytt skritt mot å øke sitt antall abonnenter da de tirsdag annonserte at de ville streame den populære WWE Raw fra og med neste år . Avtalen er streamingplattformens største skritt hittil innenfor direkte underholdning.

I etterhandelen er aksjen opp rundt 7 prosent.

Antyder fortsatt prisøkning

Forrige kvartal kunngjorde streameren også en ny runde med prisøkninger. Basispakken økte med 2 dollar til 11,99 dollar og premiumpakken økte til 22,99 dollar, en økning på 3 dollar.

Nå antyder Netflix videre i kvartalspresentasjonen at kundene fortsatt kan se for seg økte priser i tiden fremover. 

Prisøkningene har i følge Netflix vært en strategi for å øke fortjenesten og takle høyere produksjonskostnader forårsaket av Covid 19-pandemien, samt den doble arbeidsstreiken i Hollywood i midten av 2023.