Høyre: Vi trenger varelevering i Oslo

Biltrafikken i sentrum har vært svært begrenset i mange år allerede, skriver James Stove Lorentzen (H).

BLIR IKKE HØRT: Gange, sykling og kollektivtrafikk må balanseres med næringslivets behov for gode logistikkløsninger, mener artikkelforfatteren. Her fra Tordenskiolds gate. Foto: Michael Groth
Debattinnlegg

Oslo kommune saksøkes av leverandørindustrien, samt NHO og LO, enkelt sagt fordi forholdene for vareleverandørene er blitt så vanskelige. Jeg tipper håndverkere og entreprenører støtter dem. Dette er en klassisk «det er forskjell på å barbere seg og kutte av seg haken»-sak. Saken var omtalt i Finansavisen 5. september.

James Stove Lorentzen (H). Foto: Privat

Oslo Høyre har vært en pådriver for å bedre forholdene for gående, syklende og aller viktigst kollektivtrafikken i Oslo sentrum i en årrekke. Biltrafikken i sentrum har vært svært begrenset i mange år allerede, fordi vi har lagt til rette for at trafikken skal flyte enten gjennom tunneler eller via Ring 1,2 eller 3. Noen andre gode eksempler fra forrige periode, da vi styrte sammen med Venstre og Kristelig Folkeparti, er at trafikkmønstret i Kvadraturen ble oppgradert, med Prinsens gate og Tollbugata omgjort om til kollektivgater. I tillegg ble Torggata svært vellykket oppgradert til sambruk, men med vekt på myke trafikanter, mens deler av Ruseløkkveien ble til gågate.

Les også:  Raymond Johansen: – Ap i Oslo er et radikalt miljøparti

FÅR KRITIKK: Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG). Foto: NTB Scanpix

Sentrum tåler flere slike tiltak. Men det må balanseres med næringslivets behov for gode logistikkløsninger. Det er mange arbeidsplasser, kantiner og bygg som skal renoveres i sentrum. Da er det viktig at det tilrettelegges for at de som trenger adgang til området får gode arbeidsforhold. Når vi så hører at byråd Lan Berg (MDG) ikke har svart på henvendelser på halvannet år, føyer det seg inn i rekken av byrådets arrogante holdninger til folk de ikke er enig med.

Les også:  MDG vil ha vekk én av tre biler i storbyene

Byråden har sløst bort store beløp i ubrukelige forsøk på å lage mer byliv – malte felt for dansetrinn og utekontorer er bare to eksempler

Berg kan la være å svare, men som byråd må hun ta alle henvendelser på alvor. Det er ikke akseptabelt at hun tilsynelatende neglisjerer innspill, fra seriøse aktører, som ikke passer inn i hennes planer. Byråden har sløst bort store beløp i ubrukelige forsøk på å lage mer byliv – malte felt for dansetrinn og utekontorer er bare to eksempler. 

Vinner vi valget, skal vi sette oss ned med leverandører og entreprenører for å finne løsninger. Runder i rettssalen trenger vi ikke.

James Stove Lorentzen

Oslo Høyre

Kommentar
Debattinnlegg