Sterkere norsk krone etter handelsdeal

DEAL: Presidentene Donald Trump og Xi Jinping har møttes flere ganger, her i juni i Osaka. Foto: NTB Scanpix

Reaksjonene i hovedvalutaene på at Kina og USA skal fjerne innført toll i flere faser var små, og umulige å finne tilbake til for senere tiders historikere som bare ser på selve kursgrafene og ikke har tidsaksen å holde seg til.

Amerikanske dollar steg for eksempel 0,1 prosent mot yen, ifølge Bloomberg, mens australske dollar steg 0,2 prosent mot dollar.

Euroen falt tirsdag fra 1,1066 til 1,1063 dollar. Noe handelsoptimisme lå nok i kursene fra før, men heller ikke tirsdag var det særlig kursbevegelse å snakke om i euro/dollar. Og burde ikke euroen steget mot dollar dersom utbrudd av handelsfred var en dominerende faktor i handelen?

Den norske kronen styrket seg derimot markert. Euroen falt med 9 øre til 10,06 kroner. Kronen har faktisk ikke vært så sterk mot euro siden midten av oktober.

Amerikanske dollar falt dessuten 7–8 øre, til 9,0950 kroner. Det er nær det sterkeste nivået for kronen siden slutten av september.

Hva som er den grunnleggende årsaken til hvilken kursbevegelse er bestandig en krevende øvelse. Prisen på et fat Brent-olje steg 70 cent til 62,40 dollar tirsdag. Med unntak av søndag er det høyeste oljepris siden slutten av september, men hvem har sagt at oljeprisen er upåvirket av handelskrig og -fred?


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker