KjøpLogg inn
Publisert 28. jan. 2020 kl. 16.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 184 ord
 ØYNER UTFLATING AV TILFELLER: Øystein Børsum, sjeføkonom Swedbank. Foto: Eivind Yggeseth

Tror Corona-faren nå blåses av

Finansmarkedene kommer nå til å prise inn at Coronaviruset vil være under kontroll, skriver Swedbank i en analyse tirsdag ettermiddag. Det er basert på tall fra utenfor den hardest rammede kinesiske provinsen.

Ett symptom på lavere frykt vil for eksempel kunne være at den norske kronen styrker seg igjen. Kronen svekker seg typisk når risikoviljen synker i markedet. 

I den kinesiske provinsen Hubei, episenteret for utbruddet av viruset, er det fortsatt eksponensiell vekst i antall Corona-tilfeller, fastslår Swedbank. Men i andre kinesiske provinser er veksten mer lineær. Og i mange land utenfor Kina holder antall tilfeller seg stabilt. 

«Konklusjon: Vi tror avgrensning er underveis og venter at finansmarkedene begynner å prise det inn nå,» skriver Swedbank.

Swedbank-analysen, som er signert Øystein Børsum, Marlene Granerud og Kjetil Martinsen, har som baseline at viruset vil ha bare kortvarige effekter på Kina, reiselivsbransjen, handel og oljepris. Utfallet vil i å fall være som etter SARS-utbruddet i 2003.

Tirsdag ettermiddag lå euroen på 10,0730 kroner. Euroen kostet med det 10 øre mer enn fredag, men 0,2 øre mindre enn mandag. 

Dollaren steg 1–2 øre til nær 9,16 kroner. Aksjemarkedene i Europa var svakt opp.