Livet etterligner dollarvitsen

STERK VALUTA: USAs finansminister Steven Mnuchin (t.h.), kona Louise Linton og Bureau of Engraving and Printing-sjef Leonard Olijar. Foto: NTB Scanpix
Kommentar

Slik lyder en klassisk vits fra valutamarkedet: Dollaren vil gå opp eller ned, på kort eller lang sikt. Men ikke nødvendigvis i den rekkefølgen.

Og slik lyder overskriften til valutastrateger i Société Générale torsdag: «The dollar will turn... eventually».

«Våre valutaprognoser for 2020 har ikke hatt en god start på året. Vi identifiserte nøkkelspørsmålet (vekst), men feilbedømte motstandskraften til forventninger om den amerikanske økonomien. Og innså ikke at yen ville bli påvirket av coronaviruset, sammen med andre asiatiske valutaer,» skriver Kit Juckes og Olivier Korber.

De er fortsatt overbevist om at den amerikanske veksten vil falle og ta med seg dollaren ned.

Men torsdag steg den amerikanske dollaren til det sterkeste mot australske dollar på 11 år, mens den med 1,0820 mot euro er nær det sterkeste på tre år. En kurs på 9,30 norske kroner pr. dollar innebærer at den er i nærheten av rekordnivå også i norsk regning.

Société Générale beholder troen på norske kroner.

«Relativt til forwardnivåene forblir den undervurderte NOK vår foretrukne europeiske valuta, fortsatt fulgt av SEK,» fastslår valutastrategene: Strammere pengepolitikk er begrunnelsen, men risikoaversjon og oljepris demper renteforskjellens betydning.

kit juckes
societe generale
olivier korber
steven mnuchin
louise linton
leonard olijar
Kommentar
Kommentar