Hedgefond gjør det klassiske salget

SELG: En kengurumaske er ikke god nok beskyttelse mot coronaviruset for den australske dollaren. Foto: NTB Scanpix

Når rockemusikere improviserer, men improviseringen er litt formålsløs, tar det ikke lang tid før de rett og slett spiller blues. De går tilbake til røttene, enten det skyldes mangel på fantasi eller fordi urkreftene kaller.

Slik er det med hedgefond også. De har som gruppe slitt med å imponere investorene de siste årene, men nå tyr de ganske enkelt til et retrogrep: De selger australske dollar, melder Bloomberg. 

Australske dollar er den klassiske konjunkturfølsomme valutaen, eksponert mot både råvaresyklusen og Kina. Når frykten for effekten av coronavirus stiger, er det naturlig å selge AUD, for nå er alle vekst- og renteprognoser i spill.

Det kostet onsdag 0,6570 amerikanske dollar å kjøpe en australsk dollar, det laveste siden 12. mars 2009 (som for øvrig var veldig nær datoen for det laveste S&P 500-nivået under finanskrisen).

Den norske kronen svekket seg også onsdag, og euroen var igjen over 10,20. Dollaren kostet nesten 9,40 kroner. 

Til tross for at Europa virker mer eksponert mot corona – og ER mer eksponert mot handel – enn USA, har euroen holdt stand mot USA-dollaren i disse urolige dagene. Så kan neppe ESB-renten kuttes all verden, mens forventingene til Fed-kutt begynner å bli høye (tre kutt).