VALGFRITT: Kundene skal ifølge produsenten kunne velge hvilket nummer som pryder panseret og dørene. Foto: Porsche

Porsche donerer bort 911 til kampen mot corona

Porsche auksjonerer bort den aller siste 991-generasjonen av 911 og gir inntektene til kampen mot COVID-19-pandemien.

Porsche har tenkt å samarbeide med RM Sotheby’s, for skaffe penger til arbeidet United Way Worldwide gjør for å bekjempe pandemien. Det er en Porsche 911 Speedster som skal på blokka, en bil som kun blir produsert i 1948 eksemplarer. Antallet er selvsagt en referanse til årgangen for den første 356-modellen, som ble presentert i Speedster-variant i 1954. 

Den gangen var poenget å lage en lettere og raskere variant, med lav frontrute og enkel utrustning. 991-utgaven har videreført grunntanken, men stiller med ganske mye heftigere motorisering.

Godbit av skinn

VEKSLER KONTANT: De som har prøvd en manuelt giret Porsche, vet at det er en kontant og presisjonsfylt øvelse. Foto: Porsche

Den fireliters boksersekseren leverer ifølge Porsche 510 hestekrefter ved 8.400 omdreininger, og 470Nm ved 6.250. Dersom du bruker den skinnkledde girspaken til å veksle tallene inn i ytelser, skal 0-100 km/t være unnagjort på 4,0 sekunder, med mulighet for å se 310 km/t på speedometeret. 

Dersom du frykter at du allikevel er sent ute, kan du kaste et blikk på det medfølgende urverket. Porsche opplyser at de har fått produsert en klokke kalt «911 Speedster Heritage Design Chronograph», laget i Sveits og inngravert med chassisnummeret til bilen. Som en liten ekstra godbit, skal skinnreimen også matche interiøret. For øvrig vil de også legge ved brev og attester skrevet på tykt papir og merket med seglet til de nøye herrer, slik at ingen skal være i tvil om at alt er ekte vare.

Bok på kjøpet

I tillegg til både bil og klokke, vil den mest iherdige budgiveren også bli belønnet med rundtur på utviklingsavdelingen i Weissach. Der skal det visstnok bli anledning til å lufte sveisen på testbanen, under kyndig veiledning fra fagansvarlig. 

Etterpå kan det sikkert være fint å sitte litt i sofaen, og da passer det jo bra at det også følger med en bok full av gilde fotografier og tegninger fra utviklingsprosessen av Speedster-en. Porsche opplyser at auksjonen vil foregå på nett i slutten av april, og at bilen selges uten minstepris.

SKJULTE EGENSKAPER: Den originale 356 Speedster-en hadde et tak med så mange knapper, at det var bedre å forsøke å rekke hjem før regnet kom. Den nye har et betydelig mer praktisk tak, men du må fortsatt ut og løfte på luker og duk. Foto: Porsche

Les også