<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla-rival med flere nye rekorder

Dagen før Tesla avslører sine tall rapporteres det om flere nye rekorder for rivalen BYD.

Publisert 1. juli
Oppdatert 1. juli

BYD satte flere nye salgsrekorder i andre kvartal, melder Bloomberg og viser til egne beregninger.

Den kinesiske bilprodusenten solgte 982.747 personbiler i perioden, som er ny rekord for selskapet. Av disse var rundt 426.000 helt elektriske biler.

Større enn Tesla igjen?

Til sammenligning har analytikere estimert et Tesla-salg på 441.019 elbiler i samme periode, som vil utgjøre en nedgang på 5,4 prosent fra andre kvartal i fjor, ifølge nyhetsbyrået.

Elon Musks elbilprodusent, som har opplevd svakere salg i viktige markeder som Europa og Kina, ventes å offentliggjøre sine salgstall i morgen, tirsdag.

Disse vil gi svaret på om BYD eller Tesla var verdens største elbilprodusent i april–juni-perioden.

BYD banket Tesla i fjerde kvartal i fjor, før Tesla tok tilbake topplassen i første kvartal i år.

Flere rekorder

BYD-veksten i andre kvartal ble blant annet drevet av teknologioppgraderinger og priskutt for flere modeller tidligere i år, ifølge Bloomberg.

I juni alene solgte BYD 340.211 el- og hybridbiler, som er ny månedlig rekord for det kinesiske selskapet.

Dessuten passerte eksporten 100.000 for første gang i løpet av et kvartal, ifølge nyhetsbyråets beregninger.

Flere Kina-aktører

Flere andre kinesiske elbilprodusenter har fremlagt salgstall mandag, ifølge Nyhetsbyrån Direkt.

Xpeng har meldt om et salg av 10.668 elbiler i juni, en økning på 24 prosent fra samme måned i fjor. Så langt i år har selskapet økt salget med 26 prosent til 52.028 kjøretøy.

Li Auto leverte 47.774 biler i juni, en økning på 46,7 prosent på årsbasis. I andre kvartal hadde selskapet en vekst på 25,5 prosent til 108.581 biler.

Elbilprodusenten Nio nær doblet sitt salg i juni. 21.209 leveranser utgjør en økning på 98 prosent fra juni i fjor. Samlet i andre kvartal økte selskapet salget med 144 prosent til 57.373 biler, ifølge nyhetsbyrået.

Den kinesiske giganten Geely har rapportert om et samlet salg på 166.085 biler i juni, en økning på 24 prosent. Tallet inkluderer merker som Geely, Zeekr og Lynk & Co.