SKJULTE VINDUER: Det er vinduer i skrogsidene som gjør det lyst i lugarene, men vinduene har et spesielt glass slik at de ikke stikker seg ut.

En usedvanlig yacht

Interiøret i SD96 er designet av Patricia Urquiola. Sjefen for Sanlorenzo ville ha en feminin stil ombord i den 29 meter lange yachten.

FLEKSIBEL: Du kan lage en stor eller to små lugarer på det nedre dekket. Du kan også gjøre om en lugar til en liten stue.

Akkurat som det nesten alltid er mannen som står til rors når familien er på båttur, så er det stort sett menn som konstruerer og designer yachter. Vi har også en sterk mistanke om at det som regel også er mannen som bestemmer hvilken yacht familien skal kjøpe. Om det er han eller hun som bestemmer farger og materialer ombord, lar vi være et åpent spørsmål.

Du får SD96 med to motoralternativer – enten MTU med 2 x 1.380 hester eller Catepillar med en effekt pr. motor på 1.150 hester

Fin utsikt

Sanlorenzo beskriver SD96 som en innstegsmodell. For noen er nok den nesten 29 meter lange yachten det. Yachten er 7,6 meter bred og har plass til ti gjester. Lugarene er fordel med fire gjestlugarer på det nedre dekket og eierlugaren forut på hoveddekket. Veldig ofte har lugarer med en slik plassering bare vinduer på sidene. 

LUFTIG: Patricia Urquiola designer møbler, lamper og stæsj for mange produsenter. Hun har valgt en beskjeden møblering i salongen.

Ombord i SD96 vil du også ha en viss utsikt forover. Akkurate på midten stenger trappen som går fra solplassen på taket av eierlugaren til sittegruppen på fordekket for utsikten. Solplassen, som nærmest er en forvokst portugisisk bro, kommer du til via ganske brede sidedekk på hver side av utsiktssalongen.

SD96 har plass til et mannskap på fem personer. De bor temmelig trangt og kummerlig i bakkant av motorrommet. Byssa er heller ikke overdådig stor. Yachten har plass til en lettbåt på badeplattformen som kan være opp til 4,75 meter lang.

FIN UTSIKT: Fra eierlugaren har du nesten 180-graders utsikt.

Fleksibel

Verftet og designeren har fokusert på at yachten skal være fleksibel slik at du kan tilpasse den til dine behov ettersom de varierer. Trenger du ikke fire gjestelugarer, kan du ved hjelp av vegger som går på skinner slå sammen to mindre lugarer til én stor VIP-lugar.

I salongen på hoveddekket er det ikke et tradisjonelt spisebord. Vil du spise inne, finner du spisebordet skjult i en slags benk. Ute på dekk bak utsiktsalongen er det mulig å omgjøre kaffebordet til spisebord. Salongen på brodekket kan du for øvrig bruke som oppholdsrom, TV-stue eller spisestue. Salongen har vinduer som kan åpnes slik at den blir luftig og gir mer følelse av å være på sjøen.

70 MILLIONER KRONER: Sanlorenzo vil ikke opplyse hva de forlanger for SD96. Yachten er ikke vakker, men har mange funksjonelle og fleksible løsninger.

Helt ny nyhet

Sanlorenzo overlater svært lite til tilfeldighetene. SD96 erstatter SD92. SD 92 ble lansert i 2007. Verftet har solgt 27 enheter. Verftet har ikke bare flikket litt på forgjengeren for å skape en «nyhet». De engasjerte Philippe Briand som har konstruert skroget. Det ble tanktestet grundig før verftet begynte å lage formene.

TO UTEPLASSER: SD96 har ikke flybridge men to store uteplasser forut.

Du får SD96 med to motoralternativer – enten MTU med 2 x 1.380 hester eller Catepillar med en effekt pr. motor på 1.150 hester. Med de største motorene kan du få yachten opp i 20 knop. Dieseltankene rommer ikke mer enn 15.500 liter. Det er for snaut til å krysse Atlanterhavet uten ganske stor rekkeviddeangst.

SD96 er en glassfiber-modell så det er ikke mulig for deg å trikse noe særlig med eksteriøret. Det er designet av Zuccon International Project. SD96 har litt til felles med forgjengeren, men Zuccon har ryddet bort utvekster og skapt en kanskje ikke direkte vakker yacht med stramme linjer. 

Ved første øyekast vil du helt sikkert tenke at her var det de gode gamle dagene som rådet med runde, små ventiler i skrogsidene. Det er mer enn som så i skrogsidene, men vinduene har et spesielt glass som gjør at du må ta en grundigere titt for å oppdage dem. Det var Patricia Urquiola som kom opp med denne ideen.

Yachten får et klassisk preg. Verftet sier at SD-modellene, som er fra 29 til 38 meter lange, skal gi assosiasjoner til skipene som gikk i skytteltrafikk over Atlanterhavet på 1930-tallet. «Queen Mary», som fortsatt krysser Atlanterhavet, var en av de mest kjente og også en av de raskeste.  SD96 ikke ser hypermoderne ut, men det er en elegant yacht.

MINIMALT: Det er ikke mye møbler i utsiktsalongen og hvor feminin stilen ombord i SD96 er, kan du selv vurdere.