+ mer
SNEDIG GARASJE: Det er god plass til vannleker ombord i 80-foteren som ser rimelig skapelig ut også. Foto: Sunreef

Tennisstjernen går for to

Den spanske tennisstjernen Rafael Nadal har bestilt en katamaran som det polske verftet Sunreef holder på å bygge.

KJØPT BÅT: Tenneisstjernen Rafael Nadal. Her fra en oppvisningskamp i Cape Town 7. februar. Foto: NTB Scanpix

Nadal er glad i å være på sjøen når han er hjemme på Mallorca. Før han bestemte seg for å kjøpe Sunreef 80 hadde han lang erfaring som skipper på sin egen Monte Carlo Yachts 70. Denne båten, som Nadal døpte «Beethoven», er til salgs nå. Prisantydningen er på 26 millioner kroner.

70 millioner kroner

Den første båten av Sunreef 80 Power ble vist frem på båtmessen i Cannes i 2019. Sunreef opplyser at de har solgt fem enheter. Båten til Nadal er satt i produksjon. Tennisspilleren er lovet levering i 2020.

Hva han har betalt er hemmelig, men båt nummer åtte i denne serien ligger ute for salg nå. Den er priset til 58 millioner kroner.

PRIVAT UTEPLASS: Eieren kan ha lugaren på hoveddekket og gå rett ut på et rommelig fordekk. Foto: Sunreef

Vi regner med at Nadal har oppgradert motorene fra 2 x 575 hester som er standard, til 2 x 1.200 hester. Han har nok sikkert også valgt større dieseltanker og så er det en god del utstyr som er tilvalg, blant annet elektronikk. Totalprisen for en komplett utstyrt båt ligger nok på nærmere 70 millioner kroner.

360 kvadratmeter boflate

I motsetning til så godt som alle konkurrentene som bygger tradisjonelle båter, er Sunreef svært så fleksible både når det gjelder hvordan plassen ombord utnyttes og hva slags stil, materialer og farger innredningen har. Grunnleggeren og sjefen for verftet, Francis Lapp, vil at kundene skal velge slik at verftet aldri produserer to båter som er like. Verftet har seks forskjellige forslag til løsninger og oppdelinger i de to skrogene hvor det er plass til opp til seks lugarer. Da må byssa plasseres i den store salongen.

SKJERMET: Den store flybridgen skjermer uteplassen akter. Foto: Sunreef

Salongen kan «avspises» noen kvadratmeter ved at den aller beste lugaren plasseres forut på hoveddekket. Lugaren blir ikke så altfor stor, men den får privat utgang til fordekket. Totalt kan den 23,95 meter lange katamaranen by på en boflate som er på 360 kvadratmeter.

Verftet påstår at for å få like god plass, må du bestille en båt med ett skrog som er over 35 meter lang. For å stå til rors ombord i Sunreef 80 trenger Nadal bare det vi i Norge kaller fritidsskippersertifikat. Ulempen med en båt som er 12 meter bred er selvsagt at den tar mye plass. På den andre siden er den stabil og Sunreef 80 stikker ikke mer enn 1,7 meter ned i vannet.

Nadal var nok fortrolig både med fordelene og ulempene før han bestilte en katamaran. Han har flere ganger vært kunde i charter-avdelingen til Sunreef.

SOM DU VIL: Verftet lar deg bestemme innredningen og løsningene ombord. Du kan få boblebad på flybridgen hvis du vil. Foto: Sunreef

Motor
Båt