KjøpLogg inn
+ mer
FERDIG I TJENESTE: Denne politibåten er nå pensjonert og selges på markedsplassen Finn.no. Båten er annonsert for 560.000 kroner. Foto: NTB SCANPIX

Nå kan denne bli din

Drømmer du om å være rask og autoritær på sjøen? Da kan denne pensjonerte politibåten med 870 hestekrefter være perfekt.

Publisert 10. juni 2021 kl. 11.28
Oppdatert 10. juni 2021 klokken 11.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord

«Pensjonert Politibåt søker ny eier og nytt bruksområde», starter annonsen med. Det er en av Oslo-politiets utrangerte patruljebåter som har funnet veien til bruktmarkedet, og lokker eventyrlystne og nevenyttige med en pris på 560.000 kroner.

I annonsen fristes det med at båten fikk to nye 5,5-liters sekssylindrede Volvo Penta D6-motorer i 2010. Driftstiden er på om lag 4.000 timer med service hver 200. time. « Denne har nok ruslet de fleste timene på tomgang i Oslofjorden», spekuleres det i. Dieselmotorene yter forøvrig hele 435 hestekrefter hver og er koblet til hver sin vannjet. I tillegg skal båten ha blitt «ombygget og forsterket» i 2010, ifølge annonsen. Det opplyses om at båten visstnok er bygget av Henriksen Mekaniske Verksted i 1997.

«Ikke pen»

Ifølge annonsen er påskriften og annet politirelatert utstyr fjernet, men forøvrig skal den fremstå slik den gjorde da den var i ordinær tjeneste i Oslofjorden. «Ikke vakker, men bunnsolid og rask», understreker annonsen ærlig nok.

PÅ JOBB: Slik så båten ut i 2010. Her fra Indre Oslofjord i forbindelse med en fellesaksjon på sjøen for å kontrollere båter og båtførere. Foto: NTB SCANPIX