FERDIG I TJENESTE: Denne politibåten er nå pensjonert og selges på markedsplassen Finn.no. Båten er annonsert for 560.000 kroner. Foto: NTB SCANPIX

Nå kan denne bli din

Drømmer du om å være rask og autoritær på sjøen? Da kan denne pensjonerte politibåten med 870 hestekrefter være perfekt.

«Pensjonert Politibåt søker ny eier og nytt bruksområde», starter annonsen med. Det er en av Oslo-politiets utrangerte patruljebåter som har funnet veien til bruktmarkedet, og lokker eventyrlystne og nevenyttige med en pris på 560.000 kroner.

I annonsen fristes det med at båten fikk to nye 5,5-liters sekssylindrede Volvo Penta D6-motorer i 2010. Driftstiden er på om lag 4.000 timer med service hver 200. time. « Denne har nok ruslet de fleste timene på tomgang i Oslofjorden», spekuleres det i. Dieselmotorene yter forøvrig hele 435 hestekrefter hver og er koblet til hver sin vannjet. I tillegg skal båten ha blitt «ombygget og forsterket» i 2010, ifølge annonsen. Det opplyses om at båten visstnok er bygget av Henriksen Mekaniske Verksted i 1997.

«Ikke pen»

Ifølge annonsen er påskriften og annet politirelatert utstyr fjernet, men forøvrig skal den fremstå slik den gjorde da den var i ordinær tjeneste i Oslofjorden. «Ikke vakker, men bunnsolid og rask», understreker annonsen ærlig nok.

PÅ JOBB: Slik så båten ut i 2010. Her fra Indre Oslofjord i forbindelse med en fellesaksjon på sjøen for å kontrollere båter og båtførere. Foto: NTB SCANPIX
Motor
Båt