<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lover fartsfest i Oslofjorden

Arrangøren lover mye fart og moro når verdensmesterskapet i UIM Offshore 3D avsluttes i Larvik.

    Publisert 19. juni 2022 kl. 10.53
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 325 ord
    FARTSFEST: UIM Offshore-sirkuset kommer til Norge i juli.  Foto: Larvik Grand Prix

    Mange husker sikkert Bjørn Rune Gjelsten herje i Oslofjorden i starten av det nye årtusenet i sin «Spirit of Norway» Class 1 offshore-racing. Gjelsten har lagt båten på vinterlagring for godt, men arrangøren lover mye fart og spenning når verdensmesterskapet i UIM Offshore Class 3D blir arrangert i midten av juli i Larvik.

    Sammen med det internasjonale båtsportforbundet har det vært jobbet aktivt med å etablere klassen 3D som en serie i flere land og i år er første gangen hvor det er tre runder. Den første runden gikk av stabelen denne helgen i Rodi i Italia, den andre går av stabelen i Tvedestrand mellom 6. og 10. juli, før kroningen av årets verdensmester skjer i Larvik mellom 13. og 16. juli.

    TIDLIGERE VERDENSMESTRE: De norske førerne Jan Trygve Braaten (t.v.) og Erik Sundblad kjører sammen for første gang i offshoreracing-mesterskapet. Foto: Larvik Grand Prix

    Norge er representert 

    Selv om Gjelsten ikke er involvert i båtracing lenger, er Norge likevel representert. Erik Sundblad og Jan Trygve Braaten er begge tidligere verdensmestre i andre klasser, men kjører sammen for første gang i verdensmesterskapet. 

    – Jeg har jobbet med Jan Trygve i flere år i klassen XCAT, som er den største offshoreklassen, så jeg vet hva han er kapabel til. Så dette blir spennende, sier arrangør Lars Inge Graver som representerer Outboardklubben i Larvik til Finansavisen. 

    ARRANGØR: Lars Inge Graver fra Outboardklubben i Larvik. Foto: Privat

    I tillegg til den siste runden i Offshore Class 3D-mesterskapet, er Larvik samtidig vertskap for UIM 3A og 3X verdensmesterskap samt nordiske mesterskap i klasse 3J.

    – Larvik er en perfekt arena for skikkelig offshore racing med gode muligheter for publikum til å se løpet på nært hold og oppleve action med raske båter, sier Graver. 

    Ifølge Graver blir det mye som skjer rundt selve arrangementet med blant annet innleide kokker fra Michelin-restauranter og SmåbyLarm. I tillegg er det også planer om arrangere en midlertidig bil- og båtutstilling i Larvik sentrum, men akkurat de planene er ikke spikret ennå.