+ mer
SLUKER STØV: Å kjøre med taket nede gjør at støvet kommer fort. Da er det greit med riktig utstyr for å bevare bilen ren og pen. Her en Mercedes-Benz C 300 Cab. Foto: Håkon Sæbø

Bilpleie for de dyre bilene og de lange turene

Om blferien er nært forestående er det viktig at utstyret er i orden. Her er noen kjappe tips for å holde bilen ren på riktig måte mens du er på tur.

Finnes det noe mer irriterende enn et ripete interiør? Svaret er antagelig nei. Sort, blank plast eller pianolakk med den enerverende og avslørende solen rett på. En visuell kakofoni av dype skraper etter feil vedlikehold. Huff!

Mange forstår sikkert ikke hva dette handler om. «Er riper så farlig da? Det er jo bare en bil?»

Men du vet bedre. En 2019-modell Panamera Turbo: Full tank, sjekket olje, Geilo-luft i dekkene og klar til å sette snuten mot Tyskland, Italia eller Frankrike. Hvorfor ikke ha med et minimum av vaskesaker, så bilen holder seg like fin som da den ble kjøpt?

RIKTIG BILPLEIE: Å bruke riktig bilpleieprodukter, eller detailing Foto: Håkon Sæbø

Det er ikke så avansert som det kanskje var grunn til å tro. Fremfor hardt papir tørkes det med en myk, ren mikrofiberklut. 

Brukes det i tillegg en spray som ikke etterlater en guffen hinne, blir ferien bedre for dem med støv på hjernen. Det skal lite til å gjøre det riktig.

Koch Chemie Allround Surface Cleaner

Koch Chemie Allround Surface Cleaner, 500 milliliter, kroner 229 hos car-spa.no eller kjøp over disk hos Car Spa i Konows gate 67 i Oslo. Enhver som er interessert i bilpleie og ren bil vil elske dette produktet.

Dette produktet gjør akkurat slik forpakningen lover, men på en trygg måte. Sprayen er ferdig blandet og etterlater en pen og ren overflate på blanke partier, og en korrekt, matt overflate på vinyl og skinn. 

Rensen er ikke spesielt kraftig, noe som gjør den glimrende å ta i bilen. Selve sprayen fra flasken kunne avgitt en noe mer elegant «dusj», men for å være av den oppfatningen må du være i overkant pertentlig. Og det er helt lov.

Koch Chemie Insect & Dirt Remover

Koch Chemie Insect & Dirt Remover. Kroner 69 hos car-spa.no eller kjøp over disk hos Car Spa i Konows gate 67 i Oslo. Liker du detailing og er opptatt av bilhold, er denne perfekt

Alle som har kjørt litt bil på sommeren vet at insektene har en lei tendens til å bombardere fronten på bilen. Ikke så farlig, tenker du, men faktisk kan insekter på lakken – over tid – gjøre ganske mye skade. 

Det organiske materialet kan etse seg inn i klarlakken og lage merker som må poleres bort med maskin for å bli bra. 

Det vil du selvfølgelig helst ikke gjøre etter en saftig europatur, og derfor finnes dette spesiallagde produktet som sprayes på før bilen spyles av, for eksempel i et selvvaskeanlegg. Enkelt og trygt.

750 milliliter, kroner 199 hos car-spa.no eller kjøp over disk hos Car Spa i Konows gate 67 i Oslo.

Mikrofiber

En god klut skal kunne brukes på myk lakk uten å ripe, og disse mikrofiberklutene fra Car Spa gjør akkurat det. De er ikke billige, men det er rimeligere enn å måtte få interiørlister polert opp hos spesialister fordi feil klut har vært brukt.

Swissvax On-the-road car care kit. 4x 250 milliliter, bag, svamp og gode mikrofiberkluter. Kroner 1.149 hos Conlogo.no eller over disk hos blant annet GS bildeler og Bilxtra. Her er alt du behøver for korte og lange turer samlet i en smart bag. Detailing på turen har aldri vært lettere for dem som er opptatt av riktig bilpleie. Håkon Sæbø

Swissvax On-the-road car care kit

Et glimrende alternativ til Koch Chemie er Swissvax’ kvalitetsprodukter som vi har testet ved flere anledninger. Til lange turer har de utviklet et eget sett med bilpleieprodukter, som kommer i en meget hendig bag. 

I settet inkluderes to mikrofiberkluter av høy kvalitet og to kluter spesielt egnet til vinduer. I tillegg finner du en spray til lakkerte overflater, spray til interiøret, glassrens og dekkfornyer. Sistnevnte brukes med en liten svamp som også kommer med settet, og denne kan like gjerne brukes på utvendig plast slik at plasten får tilbake sin dype og rike farge. 

Bagen er diskret og praktisk, og passer utmerket til å ha på lur når bilen behøver litt tilsyn.

Motor
Gadgets