+ mer
HARDE PAKKER: Ikke alle vil ha slips og sokker til jul. Av bilpleieprodukter finnes det mye hendig med høy kvalitet.  Foto: Håkon Sæbø

Tips fra Motorredaksjonen: Julegavene til de bilgale

Bilglede gjør at det er mye flott å ønske seg. Her er et lite utvalg gavetips til inspirasjon før jul.

Isfjerner på spray

Turtle Wax Ice Remover, 500 ml. 52 kroner hos Garasjetid.no Foto: Produsenten

Dette er et fiffig produkt som ikke er dyrt, men kan vise seg å bli julens beste gave. Spesielt om mottakeren parkerer mye ute, for eksempel på jobb.

Sprayen fungerer ved at innholdet påføres vindusrutene, og tiner is og lett snø så det bare er å sette seg i bilen og kjøre av sted. Det kan hende isskrapen må brukes enkelte ganger, men da til å fjerne rester.

Turtle Wax Ice Remover, 500 ml. 52 kroner hos Garasjetid.no

Drill på felgen

Quixx Wheel Cleaning Brush, felgbørste til drill. 199 kroner hos Garasjetid.no Foto: Produsenten

Dette er et enkelt og kjekt produkt for å få felgene helt rene. Quixx Wheel Cleaning Brush rengjør hele felgen ved at den monteres på drillen. Mange moderne felger har små kroker og irriterende hjørner hvor det er vanskelig å komme til, og da kan dette produktet hjelpe.

Quixx Wheel Cleaning Brush, felgbørste til drill. 199 kroner hos Garasjetid.no

En inspirerende pakke

CARPRO Wash Box. 899 kroner hos Conlogo.no Foto: Produsenten

Ett sted må man begynne, og da kan det være kjekt å legge denne vaskepakken under treet. Carpro er et velkjent navn blant dem som driver med bilpleie, eller detailing, som det kalles. I dette settet føler det med 500 ml med bilshampoo, 500 ml med Elixir High Gloss detailingspray, en skånsom mikrofiber vaskesvamp, en mikrofiberklut og et mikrofiber håndkle til å tørke bilen. Denne pakken er perfekt for bileiere som allerede har fått bilen lakkbehandlet med forsegling, og som ønsker at glans og dybde skal vare.

CARPRO Wash Box. 899 kroner hos Conlogo.no

Høytrykkspyleren som mener alvor

Kärcher Proff vaskepakke HD 5/15 CX. 8.845 kroner hos Garasjetid.no Foto: Produsenten

Det vrimler av gode høytrykkspylere på markedet, så det er vanskelig å trå fullstendig feil. Men vil du gi noe uvanlig heftig, er det kanskje Kärchers proffserie som gjelder. Her kan utstyr som lanser og skumkanon byttes raskt på grunn av den smarte hurtigkoblingen. Slangen er stålarmert og er på 15 meter og ergonmien er solid. Dette er en maskin for hun eller han som skal spyle mye, lenge og grundig. Men det er også en maskin for den som verdsetter kvalitetsføelsen.

Inkludert i prisen er også skumkanon, vaskemiddel til hjul og lakk samt avfetting og egen kanne til dette.

Kärcher Proff vaskepakke HD 5/15 CX. 8.845 kroner hos Garasjetid.no

Slank kaffe

DeLonghi Dedica espressomaskin 1.395 hos ledende elektroforhandlere over hele landet. Foto: Produsenten

DeLonghi Dedica er en espressomaskin med et slankt og kompakt design – perfekt om gavemottakerens garasje eller arbeidsbenk har begrenset plass. Med sine 15 cm bredde ruver den ikke, men så er det også poenget. Espressomaskinen har koppvarmer, 15 bar trykk og 1.450 W.

DeLonghi Dedica espressomaskin 1.395 hos ledende elektroforhandlere over hele landet.

Bilvoks for den som har alt

Swissvax Divine er den mest eksklusive voksen du finner hos den sveitsiske bilpleieprodusenten Swissvax. Denne voksen inneholder over 60 prosent av den reneste elfenbenshvite carnaubavoksen på markedet i tillegg til ekstrakter fra fersken, valnøtt og vanilje. Voksformelen blandes spesifikt til hver enkelt kunde og den leveres i en håndlaget glassboks. Boksen fås med sølvplate hvor det kan inngravert bileierens navn, biltype eller annet artig.

Swissvax Divine, 2x 200 ml. 29.900 kroner hos Swissvax.no Foto: Produsenten

Pakken inneholder 2 x 200 ml med voks, som skal være nok til opp mot 40 behandlinger av et normalt stort kjøretøy.

Swissvax Divine, 2x 200 ml. 29.900 kroner hos Swissvax.no

Støvsug på tur

DeLonghi batteridrevet støvsuger. Fra 3.999 kroner hos Skousen, Tretti og Whiteaway. Foto: Produsenten

Noen er mer opptatt av ren bil enn andre. Og for dem som liker det støvfritt, kan denne kjekke støvsugeren fra DeLonghi til å komme godt med. Den er vegghengt og håndholdt, ledningsfri og har fleksible børster så det nås frem i kriker og kroker.

Det gjør den også perfekt til bilens mange små rom.

Støvsugeren har 30 minutters brukstid ved full oppladning.

DeLonghi batteridrevet støvsuger. Fra 3.999 kroner hos Skousen, Tretti og Whiteaway.

Verktøy på livstid

Det blir ikke jul uten tunge, harde pakker, og da kan det passe godt med litt verktøy. Er jobben verdt å gjøre, er den verdt å gjøre med kvalitetsverktøy, som dette settet fra Teng Tools. Settet består av 95 deler og har livstidsgaranti, noe som er betryggende.

Teng Tools TM095 95-delers verktøysett. 1.198 kroner hos Verktøy.no.

Teng Tools TM095 95-delers verktøysett. 1.198 kroner hos Verktøy.no. Foto: Produsenten

Ta vare på bilen underveis

Et glimrende alternativ til Koch Chemie er Swissvax’ kvalitetsprodukter som vi har testet ved flere anledninger. Til lange turer har de utviklet et eget sett med bilpleieprodukter, som kommer i en meget hendig bag.

Swissvax On-the-road car care kit. 4x 250 milliliter, bag, svamp og gode mikrofiberkluter. Kroner 1.149 hos Conlogo.no eller over disk hos blant annet GS bildeler og Bilxtra. Her er alt du behøver for korte og lange turer samlet i en smart bag. Detailing på turen har aldri vært lettere for dem som er opptatt av riktig bilpleie. Foto: Håkon Sæbø

I settet inkluderes to mikrofiberkluter av høy kvalitet og to kluter spesielt egnet til vinduer. I tillegg finner du en spray til lakkerte overflater, spray til interiøret, glassrens og dekkfornyer. Sistnevnte brukes med en liten svamp som også kommer med settet, og denne kan like gjerne brukes på utvendig plast slik at plasten får tilbake sin dype og rike farge.

Bagen er diskret og praktisk, og passer utmerket til å ha på lur når bilen behøver litt tilsyn.

Swissvax On-the-road car care kit. 4x 250 milliliter, bag, svamp og gode mikrofiberkluter.  1.149 kroner hos Conlogo.no

Motor
Gadgets