+ mer
ALLTID NYTTIG: Dette settet inneholder alt du behøver for å holde interiøret rent.  Foto: Håkon Sæbø

Finansavisen Motors tips til bilpleieprodukter

Våren er kommet og det er tid for vedlikehold av bilen. Her finner du en oversikt over noen spennende bilpleieprodukter det kan være interessant å undersøke nærmere.

Klar til avgang

En sikker vinner for pleie av bilen, er dette settet fra Swissvax. Her får du glassrens, interiørrens, spray til enkle flekker på lakkerte overflater og en spray til utvendig plast og dekk. Denne hendige pakken har også to mikrofiberkluter av utmerket kvalitet, kluter til glass og en pad til å påføre plast- og dekkspray. Det er ikke produktene fra denne pakken du går løs på en svært møkkete bil med, men snarere har du denne kjekke bagen i bagasjerommet, i tilfelle du skulle behøve å vaske kjapt mens du er på tur. Prisen kan virke litt stiv, men produktene er drøye i bruk og av høy kvalitet. Og så er det unektelig noe svært tilfredsstillende ved å bruke produkter du kan stole på og vet at ikke skader bilen. Pris: 1.999 kroner hos Conlogo.no

Oh boi!

BLÅS I DET: Vannet etter bilvasken blåses rett av, fremfor at du går over håndkle eller klut for å tørke. Da blir det forhåpentligvis færre riper også.

Med støv på hjernen er det godt å se at produkter som dette finnes. BigBoi BlowR Pro brukes til å blåse vekk vannet som ligger igjen på lakken etter vask. Om du lurer på hvorfor litt vann på lakken er et problem, er ikke dette en maskin for deg.

Om du er en av dem som har irritert deg over vannskjolder på lakken, småriper etter pusseskinn og vann som lurer seg frem og skaper rennemerker, kan denne maskinen ha noe for seg.

Maskinen har en motoreffekt på 1.400 watt, men luften som brukes til å blåse vekk vannet er også filtrert og oppvarmet, slik at prosessen blir mest mulig skånsom.

Mange støvsugere til litt røffere bruk kan også reverseres så de blåser luft ut. En slik kan i teorien erstatte en BigBoi BlowR Pro, men her skal du passe på. Partikler fra tidligere støvsugning kan bli blåst ut av røret og potensielt sandblåse lakken på din ripefrie og presumptivt velholdte bil. Det er ingen god ide.

Helt flekkfri bil, slik du kan oppnå med en BigBoi BlowR Pro, er definitivt ikke billig. Pris: 4.990 kroner hos Garasjetid.no

Spyling der solen ikke skinner

SPAR RYGGEN: Med denne behøver du ikke bøye deg ned i særlig grad for å spyle under bilen.

Bileiere kan være veldig opptatt av lakk og skinnseter, men kanskje ikke så bekymret for bilens underside. Men det er grunn til å tenke på hva som fester seg til bilens understell, for det kan ruste overraskende fort om bilen brukes vinterstid.

I forbindelse med vårvasken kan det være hensiktsmessig å gå til anskaffelse av dette noe sære bilpleieproduktet. Når du kobler innretningen til din høyttrykkspyler, har du plutselig mulighet til å spyle grundig under bilen uten å anstrenge rygg og knær unødig. Underspyleren heter Gloss Factory Bottom Up og tåler opp mot 275 bar, som er mye. Pris: 1.149 kroner hos Garasjetid.no

Allsidigheten selv

GENIAL SPRAY: Denne fungerer utmerket på interiøret, og er trygg å bruke der du er redd for riper og flekker. Foto: Koch Chemie

En favoritt i Motor-redaksjonen er dette enkle produktet. Om Swissvax’ glimrende bag med godsaker blir i overkant kostbar eller omfangsrik, kan denne sprayen fra tyske Koch Chemie være god å ha. Den fungerer svært godt til å vaske interiørdetaljer, og etterlater en perfekt finish på de aller fleste overflater. I kombinasjon med en god mikrofiberklut får du ordnet opp i de fleste sjokoladeiskremulykker med denne interiørsprayen. At den er trygg å bruke, uten å skade skinn eller plast, gjør Koch Chemie Allround Surface Cleaner til en vinner. Pris: 229 kroner hos Car-spa.no

FÅ DET RENT: Etter en lang vinter er det godt å ta en god vask innvendig. Foto: Håkon Sæbø

Nyhet fra Autoglym

BESKYTTER: Autoglyms nye coating legges på ren og klargjort lakk. Foto: Autoglym

Autoglym har allerede en voks og shampoo i sin spennende Ultra High Definition-serie. (UHD). Nå følger den britiske bilpleieprodusenten opp med en helt ny keramisk coating. Dette skal være er en lakkforsegler med lang holdbarhet og staselig glans. I pakken medfølger en forbehandling som skal fjerne rester av gammel voks, polish og urenheter på overflaten, samt en egen mikrofiberklut til dette. I tillegg medfølger selve coatingen og egen svamp og mikrofiberklut til denne. Pris: 1.599 kroner. Autoglyms produkter finnes i mange butikker. Blantannet Mekonomen, Bilxtra og hos Bilpleiekongen.no.

Lader opp til friskt batteri

GIR LETTSTARTET BIL: Ctek Gulf Limited Edition batterilader Foto: Ctek

Denne Ctek Gulf Limited Edition-laderen er helautomatisk og enkel å bruke. Det er lett å tenke at et vanlig bilbatteri ikke behøver vedlikehold, og i mange tilfeller stemmer dette. Men å lade opp batteriet på bilen vil gjøre den mer pålitelig, som gir mer bilglede. En fordel med Cteks lader er at den kan være tilkoblet batteriet i lange perioder uten av den over- eller underlader det. Svenske Ctek lager også batteriladere uten noen Gulf-relatert på, men da ser den kanskje ikke så stilig ut. Pris: 1.195 kroner. Ctek Gulf Limited Edition fås hos BilXtra.

Motor
Gadgets