PÅ ESTIMAT: Som ventet var det Najeeb Khans 1952 Ferrari 225 S Berlinetta Vignale som ble auksjonens dyreste med en pris på 2,8 millioner dollar.  Foto: Ivar Engerud

Storsvindlers konkursbo solgt for over 400 millioner kroner

RM Sotheby’s har en viss erfaring med auksjoner på vegne av konkursbo. I Elkhart solgte de biler og deler for 44,4 millioner dollar.

Najeeb Khans spektakulære svindel på nærmere en milliard kroner ble blant annet brukt på å bygge opp en enorm bilsamling på over 240 biler og masse annet biltilbehør. Siste helgen i oktober ble det hele solgt for vel 44,4 millioner dollar, på langt nær nok til å dekke kravene i boet.

Uten minstepriser

Siden alle objektene ble solgt på vegne av amerikanske konkursmyndigheter, ble alt solgt uten minstepriser. Totalt hadde 2.500 budgivere fra 53 land registrert seg, og de aller fleste objektene ble solgt til anstendige priser uten at det tok fullstendig av.

Totalt åtte biler ble solgt for over en million dollar, med den 1952 Ferrari 225 S Berlinetta Vignale vi presenterte i Motor nr. 39 som den dyreste med 2,8 millioner dollar.

God smak

Khan har en spesiell forkjærlighet for Jaguar, som var representert med en del unike eksemplarer og praktfulle replikaer av de sjeldneste racingmodellene, hvor hele fire av de ble solgt for godt over millionen.

Fiat 8V ble bare bygd i 114 eksemplarer, men Khan hadde sikret seg tre av de fineste, som alle oppnådde bra priser, ikke minst fra deltagere på telefon og nett. Med små utsikter til store fysiske samlinger noe sted i verden, representerte auksjonen nok et steg inn i en annerledes fremtid for verdens bilauksjonsselskaper.

SISTE RUNDE: 2018 ble nok siste gang Najeeb Khan deltok i Monaco Historique GP i sin 1955 Cooper-Jaguar T38 Mk II. Den ble solgt for 1,77 millioner dollar. Foto: Ivar Engerud

Motor
Klassiske biler