<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
SKUFFENDE: Prisforventningene til Carroll Shelbys egen 1966 Shelby Cobra 427 Super Snake var enorme, men prisen ble som i 2007.  Foto: Barrett-Jackson

Original Shelby Cobra på auksjon: Salgsprisen overrasket

Prisen ble akkurat den samme som i 2007 da Barrett-Jackson solgte Carroll Shelbys personlige 1966 427 Super Snake: 5,5 millioner dollar.

Publisert 16. apr. 2021 kl. 14.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 220 ord

Forventningene var skrudd i taket da Barrett-Jackson skulle selge Carroll Shelbys egen 1966 Shelby Cobra 427 Super Snake i Scottsdale forleden. Den ble solgt forrige gang i 2007 for 5,5 millioner dollar, og forventingene var langt høyere nå. De fleste trodde bilen skulle ha steget i verdi på 14 år. Det gjorde den ikke.

Null avkastning

Carroll Shelby ble ofte kalt «snake charmer» for sin evne til å hypnotisere alt og alle slik at han fikk viljen sin. Naturlig nok hadde han en Cobra-slange som logo for sin Shelby-operasjon, og de AC-baserte bilene som kom derfra ble like legendariske som legenden selv.

Ikke minst er bilene som ble eid av Carroll selv de aller heteste objektene i markedet. Som denne. Så at 2007-prisen skulle slås var nesten garantert, men i stedet ble det samme salgspris som den gang. Så hvis selgeren måtte betale salær, så måtte han tåle et tap, som forhåpentligvis var verd det for å eie bilen denne tiden.

Hypen over?

At den nådde 5,5 millioner dollar i 2007 var ikke tilfeldig. Den gang var amerikanske muskelbiler helt på høyden prismessig, og blant kjøperne er det vel færre og færre som har noe forhold til Carroll Shelby, uansett hvor legendarisk han måtte være.