<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
TIL SALGS: Vil du inn i verdens mest eksklusive bilklubb er Lawrence Strolls 1962 Ferrari 250 GTO en mulighet, men det vil nok koste deg godt over 600 millioner kroner.  Foto: Ivar Engerud

Unik millionbil på «opphørssalg»

Concorso d’Eleganza Villa d’Este er ikke bare en eksklusiv utstilling. Det er også en god «annonseplass» hvis du skal selge din Ferrari 250 GTO.

Publisert 15. okt. 2021 kl. 19.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 227 ord

Etter at Ferrari sa nei takk til å ta om bord sønnen Lance som F1-fører, har det gått helt i svart for Lawrence Stroll. Den canadiske forretningsmannen har bygd opp formuen gjennom å være hjernen bak struktureringen av moteselskaper som Pierre Cardin, Tommy Hilfiger og Michael Kors. Ved siden har han drevet som Ferrari-forhandler hjemme i Canada og dyrket frem sønnens racingkarriere.

Exit Ferrari

En god bit av formuen har vært brukt til å finansiere en stadig økende, og svært eksklusiv Ferrari-samling. Men etter at han måtte finne (og kjøpe) plass til sønnen i et annet team, har forholdet til Maranello surnet betraktelig på alle områder.

Alle hans klassiske Ferrarier har vært til salgs, og mange er allerede solgt, for betydelige beløp, også for å finansiere kampen mot Ferrari gjennom oppkjøp i Aston Martin.

Inn med Aston Martin

Stroll og hans lojale investorgruppe tok raskt kontrollen over Aston Martin og tok merket tilbake i Formel1 foran denne sesongen for å kjempe mot Ferrari. Utviklingen av nye modeller og produksjonsfasiliteter har heller ikke vært gratis.

Nå håper han å få i hvert fall 60 millioner dollar for sin 1962 Ferrari GTO. Da kan det være greit å la den slenge litt rundt i Villa d’Este-området denne helgen.