<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
BLIR ELEKTRISK: Volvo XC40 avdukes neste måned, men allerede har Volvo 5.000 nordmenn på sin interesseliste. Foto: Håkon Sæbø

5.000 på fem dager

Helelektriske Volvo XC40 er på vei, og så langt har 5.000 nordmenn satt seg på interesselisten.

Publisert 2. okt. 2019 kl. 12.29
Oppdatert 2. okt. 2019 klokken 12.47
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 264 ord

Selv om markedet for elbiler flommes over av nye modeller, er det stadig interesse for SUV-er og de litt mer kostbare elbilene.

Det kan Volvo bekrefte, etter at de åpnet listen for interessenter som vil vite mer om deres kommende elbil, Volvo XC40.

Vil ha mer informasjon

På fem dager har 5.000 nordmenn kastet seg på, og venter på videre informasjon om den svenske elbilen.

Hva slags folk som har satt seg på listen er litt tidlig å konkludere med, mener Volvos kommunikasjonssjef, Erik Trosby.

BAGASJEROM FORAN: Elektriske Volvo XC40 vil få mer plass under panseret fordi den elektriske motoren er mindre enn en forbrenningsmotor. Den plassen har Volvo brukt til å lage et oppbevaringsrom under panseret på omlag 30 liter. Her en XC40 med bensinmotor. Foto: Håkon Sæbø

– Det er nok en kombinasjon av Volvo-kunder og kunder av andre bilmerker. Etter at elbilene tok av på markedet ser vi at bilkundene i større grad enn før kjøper merker de ikke har prøvd før, sier Trosby.

 Han forteller at de både forventer og håper at helelektriske XC40 også tiltrekker oss nye kundegrupper.

Det er nok en kombinasjon av Volvo-kunder og kunder av andre bilmerker
Erik Trosby, Volvo

Han er tilfreds med at 5.000 så langt har vist sin interesse, og poengterer at det ikke er sluppet særlig mye informasjon om bilen.

Vises i USA

Informasjon om pris, rekkevidde, drivlinje, batterikapasitet og salgstart i Norge er vil ifølge Trosby dukke opp om kort tid.

Kommunikasjonssjefen kan imidlertid fortelle at bilen skal presenteres i Los Angeles 16. oktober, og at mer informasjon, med blant annet det offisielle navnet, slippes da.